Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Vil vente med nytt kommunevåpen til flere blir med

Finnøyordfører Henrik Halleland (Krf) mener at nytt kommunevåpen kan bli et lokkemiddel for å få andre kommuner med i en enda større Stavanger kommune senere.Her i samtale med John Peter Hernes (Høyre) under en pause i Fellesnemda mandag. Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Det kan være greit å lokke med etter at vi har kjørt vår prosess, sa finnøyordfører Henrik Halleland da Fellesnemda for nye Stavanger mandag debatterte kommunevåpen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2018 kl 15:16

Resultatet av avstemningen viste at 32 av 33 medlemmer i Fellesnemda stemte for at den nye kommunen skal bruke dagens Stavanger sitt kommunevåpen.

– Det vil nok skje mer i Rogaland enn det har gjort til nå, sa Henrik Halleland (Krf) og tenkte på kommunereformen som har ført til sammenslåing av kommunene Stavanger, Finnøy og Rennesøy og Finnøy og Sandnes og Forsand til nye Sandnes.

Halleland vil ha med både Randaberg og Sola i en felles kommune, og når det skjer, kan det være mer aktuelt å tenke på å lage et nytt kommunevåpen, mente han.

Elin Schanche (Høyre) hengte seg på Kari Nessa Nordtun (Ap) sitt utsagn om at handlinger er viktigere enn symboler for å skape en felles identitet.

– Å skape felles kultur etter sammenslåing er vel så viktig, sa Schanche og la til at hun var glad ofr at det så ut til å være enighet om å bruke Stavanger sitt kommunevåpen for den nye kommunen.

– Vi har så mye annet å bruke 10 millioner kroner på. Får vi på et senere tidspunkt med oss Sandnes i en stor bykommune, tenk hvor bra det vil bli, vil jeg med glede være med på diskusjonen om å lage et nytt kommunevåpen, sa hun.

På sin side var Per A. Thorbjørnsen (Venstre) veldig overrasket over at Finnøy og Rennesøy ga seg så lett, slik han uttrykker det.

– Jeg oppfattet dem knallharde i prosjektgruppa som jobber med dette, at de ønsket et nytt kommunevåpen, så dette var overraskende, sa han til Bygdebladet etter debatten.

Thorbjørnsen fremmer forslag om at saken skulle utsettes til det nye kommunestyret i nye Stavanger var på plass, sånn at det kunne beslutte om det skal lages et nytt eller ikke.

Ottar Sandanger (Ap) hadde ikke noen problemer med å stemme for å bruke Stavanger sitt kommunevåpen videre. Han la til:

– Vi bør sette dette i bero i 15 - 20 år da i det minste Randaberg og Sola er aktuelle å slå seg sammen med. Da kan tida være inne for å ta opp diskusjonen om nytt kommunevåpen, sa Sandanger.

Nøkkelord

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...