Vil rydde langs hele Kvitsøys kyst

I mai vil Kvitsøy igjen ut for å rydde opp kystlinjen. Her fra en ryddeaksjon arrangert i mars i fjor, hvor to hele traktorkjerrer ble fylt opp til randen med søppel etter noen timer. Foto: Arkiv/Privat

Ydstebøhavn Vel vil rydde hele Kvitsøy kommune, inkludert holmer og skjær, fri for søppel.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Lørdag 5. mai går den nasjonale strandryddedagen av stabelen. På Kvitsøy stiller Ydstebøhavn Vel, i samarbeid med Ryfylke Friluftsråd og Kvitsøy kommune, opp for å delta på aksjonen.

Velforeningen ser frem til å rydde opp langs kommunens kystlinje, og håper ryddeaksjonen setter enda større fokus på avfallshåndtering og plastavfall i havet.

På årets strandryddedag vil det også være mulig å rydde under vann på Kvitsøy, da i hovedsak i de største havneområdene. Det skriver kommunen på sin hjemmeside. Til ryddeaksjonen har de nemlig fått tilgang til en Remotely Operated Vehicle (ROV), et fjernstyrt undervannsfartøy, som kan kartlegge bunnforholdene med kamera før dykkere rydder havbunnen.

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender både langs kysten og i innlandet frie for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge.

Aksjonen arrangeres av Hold Norge Rent, en ideell forening som arbeider mot forsøpling. På foreningens nettside kan alle som ønsker å hjelpe søke etter, delta på og opprette ryddeaksjoner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...