Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Vil beholde «kyrkje» i navnet på nytt senter på Hausken

Slik er kirke- og livssynsenteret på Hausken tegnet inn på parkeringsplassen foran kirka. Mye tyder på at det vil bli plassert på et annet sted nær kirka. Foto: Rennesøy kommune/skisse

Kirkestua som planlegges på Hausken skal hete «Hausken Kyrkje- og Livssynssenter».

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2018 kl 16:24

Kirkestua som planlegges på Hausken skal hete «Hausken Kyrkje- og Livssynssenter».

Det bestemte kommunestyret i Rennesøy enstemmig torsdag 22. mars.

Rådmannen ba kommunestyret om å avklare hvilket formål det nye kirkebygget skal ha. Han anbefalte selv det nøytrale navnet «Hausken Livssynssenter».

Saken vakte mye debatt og til og med gruppeledermøte før de folkevalgte var klar til å gjøre et vedtak.

Hausken kyrkje ved Vikevåg. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Varaordfører Jostein Eiane (Krf) tok ordet først og han delte ikke rådmannens bekymring om at kirke- og livssynssenter ikke er nøytralt nok.

- Med vår kristen-humanistiske historie er det klokt å gå videre med dette, sa han og fremmet forslag om at «kirke» må være med i navnet.

Kommunestyremedlemmene samlet seg om «Hausken Kyrkje- og Livssynssenter», også om bruken av nynorsk siden kirka har det i sitt navn.

Magnus Hodnefjell (Sp) og Christoffer Thorske Johnsen (Ap) skapte atskillig mer debatt om det nye kirkebyggets plassering på Hausken.

- Det er lite ryddig å komme med et sånt forslag over bordet, sa ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) til Jostein Eiane, som foreslo å følge Riksantikvarens anbefaling.

Etter lengre debatt endte kommunestyret opp med å be rådmannen om en mer grundig sak rundt plassering til møtet i mai.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...