Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Vi skal nok klare å bite godt fra oss i 6. divisjon

Solid innsats: Kvitsøyspiller Glenn Ivan Pedersen mens han kjempet seg gjennom forsvaret til Sunde 2 i den siste hjemmekampen på Kvitsøy forrige sesong. Foto: Arkiv Foto: Arkiv

På en god dag kan de slå de fleste. På en dårlig bli slått av de fleste. Spillende trener på a-laget til KIL, Anders Svendsen Solgård, forteller at denne sesongen handler det om å vinne kamper.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Nå er jeg snart på vei til kamp igjen, sier trener Anders Svendsen Solgård gjennom telefonen. Han høres munter ut.

- Så langt i sesongoppkjøringen har vi hatt tre treningskamper. Kampen mot Finnøy vant vi 4-2, kampen mot Pol vant vi 8-6.

- Oi, bryter det ut av meg i andre enden av røret.

- Jada, vi er glade i å score mål. Og da vi spilte mot Madla 2 likte vi å slippe inn mål. Vi tapte hele 10-1, ler den spillende treneren som har befestet en posisjon sentralt på midtbanen. Når han ikke må brukes som potet, da.

- Du er den som rensker unna utspark og dundrer i hodedueller?

- Haha, jeg header aldri. Liker meg definitivt best med ball i bena. Jeg er rett og slett drita dårlig på å ta hodedueller, såpass selvinnsikt har jeg etter 30 år med fotball.

Rent Kvitsøylag

Svendsen Solgård er tilflytter til Kvitsøy. Han og en til er faktisk de eneste på laget som ikke er født som Kvitsøybu.

- Ja, det er helt utrolig. Og tøft. Resten av spillerstallen er faktisk kvitsøygutter, sier han.

I år, som i fjor, har de en solid spillertropp.

- Det har kommet en ny spiller, og ingen har sluttet. Vi ligger vel på en rundt 20 personer i spillerstallen til kommende sesong.

- Det må vel være bra?

- Absolutt!

- Så har vi fått med oss en ny trener. Jon Arne Ramsland. Han har kjøpt seg hus ute på Kvitsøy. Han blir et bra tilskudd.

- Spillende som deg?

- Nei, han blir nok en type trener som hjelper til fra sidelinjen. Så har vi jo Lars Kåre Pedersen, også.

- Hva med han da?

- Samme opplegg. Men jeg vet at han har betalt lisensen, så han snører nok på seg skoene om det skulle knipe, ler Svendsen Solgård.

Julegave

- Men, altså, 6. divisjon? Dere klarte jo så vidt ikke å sikre opprykk på tampen av sesongen i fjor?

- Korrekt. Men så fikk vi en telefon av kretsen i begynnelsen av desember. Der ble vi spurt om vi ønsket å spille i 6. divisjon likevel, det handlet vel om å få en kabal til å gå opp. Og vi ventet ikke lenge med å si ja.

- Tidenes julepresang?

- Det kan du trygt si! Etter å ha vært skikkelig nedfor en måned, var det en herlig beskjed å få! Selv om det ble servert på et sølvfat!

- Men dere jobbet jo skikkelig godt på for å skaffe dere opprykk. God holdning og innstas i spillergruppen, så vidt jeg kunne se på siste hjemmekamp forrige sesong?

- Joda, det stemmer det. Vi har jobbet og stått på. Og jeg tror vi skal klare å bite godt fra oss i 6. divisjon.

- Hva er ambisjonene?

- Hehe, det snakket vi om med gutta på spillermøte her forleden dag, sier han og tar en kort pause.

- Det første målet er jo å holde seg i 6. divisjon. På gode dager kan laget vårt slå de fleste i divisjonen, og på dårlige dager kan vi tape for de fleste i divisjonen. Så, vi får prøve å vinne kamper og se hvor vi ender opp på tabellen. Var ikke det et passe kjedelig svar? ler han.

Oppkjøring

KIL startet med sesongoppkjøringen i januar. De trener en gang i uken inne i gymsalen på Kvitsøy, og en gang i uken på kunstgressbanen på Randaberg videregående skole. Kampene for sesongen skal de spille på gress.

- Dere får prøve litt av alle underlag?

- Hehe, ja. Og det er nødvendigvis ikke like vennlig for ryggene til en del av spillerne. Derfor er det fint å ha en litt stor spillerstall. Men sett fra den andre siden da, så bør vi jo ha en fordel med tanke på at vi kjenner til flere underlag og vet hvordan ballen ruller i forhold til det, sier han.

- Hvilke andre styrker har dere da?

- Vi er gode offensivt. Flinke til å putte mål.

- Og svake?

- Det er en del å jobbe med defensivt. Det er noe av det vi pusser på nå i sesongoppkjøringen.

Seriestart er hjemme søndag 22. april. Da er det Hundvåg 2 som tropper opp ute på øya.

- Har dere troen?

- Alltid! Vi skal gi alt vi har! Og dersom folk er like flinke til å heie oss frem som sist sesong, så blir dette knallbra!, avslutter den spillende treneren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...