Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Vi har grunn til å feire dette

Styrer Hanne Rosså Lindanger (t.v.), er kjempefornøyd over å overta en renovert Bru barnehage av ordfører Dagny Sunnanå Hausken. Bak er Tor Bernhard Harestad (t.h.) og Arne Marton Reianes i byggekomitéen. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Det er viktig å markere alt det flotte vi gjør i Rennesøy, sa ordfører Dagny Sunnanå Hausken i Bru barnehage tirsdag.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det som er verdt en aldri så liten feiring, er at barnehagen er pusset opp for 10 millioner kroner det siste året. Tirsdag ble den offisielt åpnet etter renoveringen.

- Jeg er glad for at vi har tatt dette løftet på Bru. Bru er kjent som en god barnehage med egen utegruppe, sa ordføreren stolt og la til at Rennesøy kommune nå har fått nok et smart-bygg.

Alt nytt innvendig

Smart-bygg er det fordi renoveringen har lagt til rette for smarte løsninger ved lys, dører, varme og ventilasjon. Det meste kan styres fra et panel på kommunens vaktmesterbase på Hausken.

- Innvendig er bygget så godt som nytt. Gulv, tak og vegger er byttet ut, sa Jarleiv Sørbø, kommunens leder for drift og vedlikehold.

Gulvet i gymsalen er ikke byttet ut fordi det ikke kunne prioriteres innenfor den økonomiske rammen i prosjektet. Men dette gulvet er blitt slipt og lakkert på nytt, og bomberom er bygget om til gode garderober for ungene sånn at det framstår oppusset her også.

På befaring i en nyoppusset gymsal i Bru barnehage. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Barnehage og grendahus

Deltakerne på den lille markeringen i barnehagen var planleggere og representanter for fagfolk som har utført jobben, i tillegg til kommunalt ansatte og politikere.

- Vi har fått mye for pengene, og jeg tror ikke vi angrer på å ha brukt penger på dette selv om det akkurat nå er liten etterspørsel etter barnehageplass i Rennesøy, sa Tor Bernhard Harestad (Frp), leder i den politisk oppnevnte byggekomitéen.

Bru barnehage har også en grendahusfunksjon i denne lille bygda, og det kan den fortsatt beholde. Ikke minst samles bygdefolket her på for eksempel 17. mai.

- Det vil nok bli mer viktig framover når vi blir en del av en større Stavanger kommune, sa Harestad.

Kommunalsjef oppvekst og læring, Johan Vatne, og varaordfører Jostein Eiane på vei ut i nyrenoverte garderober, som tidligere var bomberom. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Liker seg best på Bru

- Vi er veldig godt fornøyd med renoveringen, sa styrer i barnehagen, Hanne Rosså Lindanger. Hun la til at den beste forskjellen fra før er at barn og voksne kan sitte på et oppvarmet gulv. Og at alt er på et plan.

- Vi har vært på Skorpefjell mens renoveringen pågikk, men det er kjekt å komme tilbake til Bru igjen, for det er her vi liker oss, sa styreren med et smil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...