Vi har det bra her på skolen

BEDRE PLASS: Martine Oaland (nederst), Liv Ellen Bø og Shams Alajour er stort sett godt fornøyd med gamleskolen. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Fjerdeklassingene Martine Oaland, Liv Ellen Bø og Shams Alajour trives godt på gamle Harestad.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

De voksne diskuterer for og imot skolebygging i 2019. Rådmannen foreslår å utsette bygging av trinn to ved Harestad skole av hensyn til kommuneøkonomien, og politikerne er delt i synet på skolebygging nå eller senere.

Bygdebladet har snakket med tre fjerdeklassinger, som nå går sitt siste skoleår på «gamleskolen» før de neste år skal over til nye Harestad skole i Varen, og spurt dem hva de mener om barneskolens bygg.

- Jeg synes skolen er helt fin, sier Liv Ellen Bø, og venninnen Shams Alajour nikker. De mener ikke det haster med å få erstattet gamle Harestad skole med et nybygg i Varen.

- Jeg synes skolen er fin, det eneste er at malingen er vekke mange steder. Både inne og ute, sier hun og peker på den ene veggen ved seksåringsbygget.

Det er ikke vanskelig å forstå hva jentene mener, for her har malingen flasset av i store flekker slik at den grå murveggen under kommer tydelig fram.

- Skolen burde blitt malt på ny, da hadde det blitt bra, sier Martine Oaland.

I rådmannens forslag til budsjett for 2019 ligger det inne forslag om å bruke fem millioner kroner til utbedringer ved gamle Harestad skole blant annet til nytt ventilasjonsanlegg, utskifting av vinduer og utbedringer av taket.

Savner svømmebasseng

Martine, Shams og Liv Ellen skulle også ønske at svømmebassenget på gamle Harestad skole ble fikset. Det er ikke lenger i bruk.

- Hvis bassenget ble fikset hadde vi sluppet å bruke tid på å dra helt til Goa for å ha svømming, sier de.

Elevene fra Harestad får busstransport tur-retur Goa skole slik at de kan ha svømmeundervisningen sin der, men det er ikke like kjekt som å ha basseng på egen skole.

Bedre plass

På spørsmål om de savner mellom- og ungdomstrinnet, som nå er flyttet til den nye skolen, innrømmer jentene at det er litt trist at deler av den gamle skolen nå er jevnet med jorden. Grusplassen der skolen før sto er ikke verken spennende eller fin å se på.

Men alle elevene fra mellom- og ungdomstrinnet savner de ikke, for etter at nye Harestad skole ble tatt i bruk er det bedre boltreplass for elevene fra første til fjerde både inne og ute.

- Det er mye gøyere nå, for nå får vi alle sidene av skolen å leke på, sier jentene i kor.

Tidligere hadde første til fjerdeklasse kun lov til å leke på den ene siden av skolen, den nærmest Myrå. De andre områdene var reservert for de eldre elevene. Nå kan elevene i småskolen leke akkurat hvor de vil og bruke lekeapparatene i hele skolegården.

Stort og nytt

- Den nye skolen er litt finere enn denne, for den er jo helt ny, sier Liv Ellen. Hun har vært inne på nyskolen, mens Martine ennå bare har sett nye Harestad skole utenfra.

Likevel gleder jentene seg ikke så fryktelig mye til å begynne på nye Harestad skole til neste høst. Det blir nok greit, men de synes de har det bra der de er nå.

- Jeg gleder meg ikke så veldig, for der er alt stort og nytt. Her vet vi hvor alt er, sier Shams.

- Vi trives her på den gamle, gode, fine skolen vår, sier Liv Ellen med et godt smil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...