Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Veien videre

Randaberg og Rennesøy lager nye kommuneplaner. De skal gjelde for årene 2018 - 2030. Saken handler om hvordan samfunnene skal utvikle seg og bør engasjere innbyggerne.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: Nå er det siste gang det blir laget kommuneplan i Rennesøy, som fra 2020 blir en del av Nye Stavanger kommune sammen med Finnøy og Stavanger. Men planen er ikke mindre viktig av den grunn.

Det blir nå lagt noen premisser nå for hvordan Rennesøy skal være framover, der rådmannen foreslår at nær hele Skorpefjell og Askje Vest blir lagt inn under langsiktig grense for landbruk. Dette bygger opp under mange innbyggeres ønske om at Rennesøy fortsatt skal være de grønne øyene. Ny boligbygging skal konsentreres om eksisterende, mer tettbygde områder.

I Randaberg er den såkalte Sentrum Øst-planen klar. Dette gjør at det er nok boligreserver i den grønne landsbyen mot 2030, og kanskje vel så det.

Derfor anbefaler rådmannen at boligbygging skal skje ved å fortette eksisterende boligområder, så også her bygges det opp under vern av landbruksjord og en som forblir grønn inn i framtida.

Det er god grunn til å heie på en slik strategi, særlig når vi kjenner til all den jorda som går tapt i Randaberg med E 39-utbygging og E 39 Harestadkrysset.

Bygdebladet har denne uka forsøkt enkelt å vise viktige endringer som foreslås i kommuneplanen sånn at innbyggere får innsikt, og oppmuntre til engasjement. Det håper vi at vi har lykkes med.

Siste med #Kommuneplan RennesøyVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...