Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Vårprogrammet er klart

POPULÆR: Hilde Selvikvåg har en stor lokal fanskare. Foto: Trine Selvikvåg Foto: Trine Selvikvåg

I vår blir det seks torsdagskonserter på Tungenes fyr i Randaberg. Den første av dem var utsolgt allerede før jul.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Årets konsertprogram på Tungenes fyr starter torsdag 24. januar. Da kommer Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen som for tiden er ute og turnerer med Raknes sin siste plate.

- Den konserten var utsolgt allerede før jul, forteller Torgeir Nes i avdeling fritid ved Randaberg kommune. Han har sammen med Eirik Gurandsrud ved Jærmuseet hatt ansvar for å planlegge torsdagskonsertene.

To konserter i februar

I februar blir det to konserter i kaféen på fyret. Torsdag 7. februar kommer Kaada, John Erik Kaada, og holder konsert. Han er opprinnelig fra Rogaland, men bor nå i Oslo. Kaada er en av Norges mest brukte filmkomponister. I 2018 kom Kaada med soloalbumet Closing Statements, et nydelig album som tar på seg den ikke helt ubetydelige oppgaven å utforske døden, de siste ordene som sies og om hvordan det reflekteres i livet. Kaada spiller solo på Tungenes med piano, rhodes og elektronisk krydder.

FILMKOMPONIST: Kaada er opprinnelig fra Rogaland men har etablert seg i Oslo. Foto: Observatoriet/Live-Solo: Pressebilde Foto: Observatoriet/Live-Solo: Pressebilde

En uke senere, torsdag 14. februar, kommer Daniel Kvammen for å spille akustisk med sin trio. Kvammen har hatt en fantastisk start på sin artistkarriere. Fra det trippel Spellmann-nominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga» har det meste gått oppover. Han slapp ikke mindre enn to album i 2017, «Vektlaus» og «Maktlaus».

- Daniel Kvammens musikk treffer ganske bredt i befolkningen, sier Torgeir Nes.

TREFFER BREDT: Daniel Kvammen er nominert til ikke mindre enn tre Spellemannspriser. Foto: Anne Valeur Foto: Anne Valeur

Kvammens album har produsert en rekke radiohits som: «Du fortenar ein som meg», «Me dansar ikkje for moro skyld», «Om du vil ei gong til» og «Som om himmelen revna» med Lars Vaular. Den vant han også en Spellemannpris for.

Selvikvåg i april

- I april kommer en artist som er veldig populær i distriktet. Hun treffer litt i alle aldre. Konserten er ennå ikke utsolgt, men over halvparten av billettene ble solgt på noen få dager, sier Torgeir Nes om konserten med Hilde Selvikvåg 25. april.

Han forventer at konsertlokalet i fyrkaféen vil være helt fullt når konsertdagen kommer.

Maijazz

Torsdagskonserten på Tungenes i mai er en del av Maijazz-programmet i Stavanger. 9. mai kommer Torun Eriksen Duo til fyret. Duoen består av vokalist Torun Eriksen og Kjetil Dalland på bass/gitar. Torun Eriksen er en av de fremste jazzvokalistene i Norge. På konserten presenteres Torun Eriksens eget personlige univers av jazz, pop og soul, innoverrettet betraktning og drivende, pulserende rytmer. I høst kom «Luxury and Waste» innspillingen. I mai kan publikum få høre musikken live i vakre omgivelser på Tungenes fyr.

Kanadisk i juni

Tirsdag fikk Torgeir Nes også bekreftet vårens siste torsdagskonsert. 6. juni kommer Spencer Krug. Kanadieren er kjent fra band som Wolf Parade, Sunset Rubdown og Moonface. Han har også tidligere vært i Norge og spilt på Tungenes fyr.

- Vi ser at det er blitt mer og mer populært med disse små scenene. Folk vil enten gå på kjempestore arena-arrangement eller på bittesmå, intime konsertsteder, sier Torgeir Nes. Han merker også en økt interesse fra artister som ønsker å spille på Tungenes.

UTSOLGT: Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen holder konsert 24. januar. Foto: Pressebilde Foto: Pressebilde

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...