Variert kulturhøst i Varen

Fanfare: Komponisten Nils Henrik Asheim har skrevet et eget verk «Varen Fanfaren» til åpningsseremonien 1. september. Foto: Emile Ashley Foto: Emile Ashley

1. september er det duket for åpningsfest i tre akter ved Randaberg kulturscene Varen. Deretter går det slag i slag med sceneunderholdning frem til jul.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2017 kl 10:27

- Det blir et spektakulært åpningsshow, lover prosjektleder Ellen Marie Steen Innvær.

Mannen som komponerte fanfaren under OL på Lillehammer i 1994, Nils Henrik Asheim, er den som skal stå for del én av åpningsseremonien 1. september. Han har for anledningen laget et eget verk som heter «Varen Fanfaren», og det skal fremføres utendørs for alle som har lyst til å komme og høre.

Showet involverer flere hundre personer, maskiner og motorer, og det blir både lyd, lys og bevegelse. Publikum kan stå i den nye skolegården og få med seg det hele.

Lokale artister

Etter at åpningsshowet utendørs er ferdig, blir det en del to av åpningsfesten inne i kulturscenerommet. Før sommerferien legger kommunen ut for salg billettene til showet med et utvalg artister og lokale kulturkrefter.

Arild Schøld er den som har ansvaret for den delen av åpningsprogrammet 1. september

Del tre er også et arrangement der publikum på forhånd kan kjøpe billetter. Artisten Lindström, som både er superlokal og internasjonal, sørger for musikk på mingle- og etterfesten i foajéområdet utenfor kulturscenen. Her blir det aldersgrense og alkoholsalg, og arrangørene lover god musikk og satser på god stemning.

- Den tredelte åpningsfesten blir startskuddet for alt som skal komme videre på Randaberg kulturscene Varen. Dette er et enormt løft for kulturen i Randaberg, sier Torgeir Nes, som blir daglig leder av Varen kulturscene.

Kulturskoleshow

Etter åpningen er det klart for en rekke show og arrangementer på kulturscenen ut over høsten. Allerede 2. september fremfører Randaberg kulturskole sin spesiallagede åpningsforestilling med musikk, dans og drama.

Landsbykirken har leid scenen til konsert med koret Watoto fra Uganda, og 8. september kommer Bare Egil og Aslag til kulturscenen med sitt «superbarneshow».

Sigvart Dagsland med band og lokale korister holder konsert 9. september, og den siste helgen i september er det klart for motevisning og andre arrangement i forbindelse med Høstmarken.

Litt senere på høsten er det Livsgledeuke, og da er kulturscenen booket til et arrangement med Gunnar Roalkvam. 18. oktober blir det ny Landsbykonferanse, der årets tema blir «Jakten på det gode liv». Ingvard Wilhelmsen, leder for Hypokonderkliniken, og lege Audun Myskja skal stå for det faglige innholdet på konferansen, og Tønes holder konsert.

Stor spennvidde

I slutten av oktober blir det konsert med koret Korall 28. oktober og Randaberg Musikkorps 29. oktober, mens Siddis Brass spiller 1. november.

2. november kommer Bjarne Brøndbo med showet «Berre Bjarne».

I november blir det også danseshow for de aller yngste, når Dybwig Dans presenterer to danseforestillinger, én for barn fra 0-3 år og én fra barn mellom 3 og 6 år.

18. november er det duket for forestilling med Gråtass og de kjente figurene fra barne-tv. To dager senere blir det stand-up med komiker og familieterapeut Dora Thorallsdottir. Første nyttårsdag 2018 holdes ordførerens nyttårsmottakelse for aller første gang i Randaberg kulturscene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...