Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Vær tro mot det grønne og landsbykonseptet

Inger Lise Aarrestad Rettedal fra Klostergarden og VisitUtstein har bakgrunn fra reklamebransjen. Hun gav Randaberg ros for satsingen på landsbykonseptet. Foto: Kirsti K. Sømme

Inger Lise Aarrestad Rettedal fra Visit Utstein og Klostergarden hadde en klar oppfordring til Randaberg kommune og medlemmene i Landsbyforeningen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Er det riktig bygge store konstellasjoner, enten det dreier seg om skoler, boliger eller andre bygg? spurte Inger Lise Aarrestad Rettedal medlemmene av Landsbyforeningen på frokostmøtet i morges.

Hun oppfordret Randaberg til å satse videre på det grønne og bærekraftige landsbykonseptet og fortalte om eget arbeid med konseptutvikling på Klostergarden og for Utstein-området.

– Kan dere for eksempel basere dere bare på grønn energi? spurte hun salen. Hun lurte også på hvorfor det ikke står et stort skilt med «Velkommen til den grønne landsbyen»? langs veien like etter Rennfast.

Frokostmøtet i Landsbyforeningen ble holdt i Varen og samlet næringsdrivende og representanter fra Randaberg kommune.

Randabergs ordfører Kristine Enger holdt også et innlegg der hun snakket om ulike trender innen varehandelen og et forbruksmønster som er i endring. Nå brukes det mer penger på tjenester og mindre på varer enn tidligere, og det er også noe lokale næringsdrivende bør merke seg. I tillegg er det en trend at folk handler mer på nett slik at showrooms og steder der folk kan hente varer de har bestilt via nett vil bli mer viktige i fremtiden.

Kristine Enger snakket om trender innen varehandelen og hvordan Randaberg sentrum kan ruste seg for fremtiden. Foto: Kirsti K. Sømme

– Vi må satse på et levende sentrum for å møte trendene. Det er viktig å etablere arbeidsplasser i sentrum og gode møteplasser og utearealer, sa Enger.

Hun avsluttet sitt innlegg med å vise et intervju med trendforsker Olav Magnus Linge i Zynk. Han mente at folk nå er mer hjemmekjære enn før og at lokalsamfunnet og hjemkommunen blir viktigere for folk enn den var tidligere.

Medlemmene i Landsbyforeningen lyttet interessert til det Inger Lise Aarrestad Rettedal og Kristine Enger hadde å fortelle. Foto: Kirsti K. Sømme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...