Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

En vanvittig nervepirrende historie

Foto: Simen Ingemundsen Foto: Simen Ingemundsen

En medrivende psykologisk spenning fra Lisa Gardner

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2019 kl 16:01

Lisa Gardner debuterte i 1992, under pseudonymet Alicia Scott, med den romantiske spenningsromanen "Walking After Midnight". Noe som førte til at Gardner skrev 13 romantiske spenningsromaner. I de senere årene har forfatteren utmerket seg innen sjangeren psykologisk thriller. Her kombinerer hun uhyggelig spenning, vanvittig brutale beskrivelser og dypt psykologisk skildringer. Det er ingen tvil om at Lisa Gardner har stor innsikt i psykiatrien og psykologien, for et mer troverdig innblikk i temaet skal en lete lenge etter i krimsjangeren.

Forfatteren serverer gang på gang iskald, alvorlig, dramatisk og nervepirrende spenning, som gjør selv den harde leser skjelven og grå i ansiktet. Gardner er ekstremt dyktig, og imponerer gang på gang med sine evner til å skape karakterer som vekker følelser hos leserne. I dag regnes hun for å være en av USAs største krimforfattere, og er i år aktuell med den grufulle og medrivende thrilleren "Den perfekte familie". For hver gang Lisa Gardner kommer med en ny bok, vet en før en åpner boken, at det er kvalitet i hver en setning.

Et hjem er forvandlet til et åsted. Fire av familiens medlemmer er brutalt drept. Mens den siste, den seksten år gamle Rox er savnet. Var hun heldig og klarte å komme unna? D.D. Warren og Flora Dane må finne Rox, som kan være i fare. Men for å klare det, må de til bunns i om hun er på rømmen fra en hensynsløs drapsmann eller om jenta selv er en morder.

I "Den perfekte familie" blir leserne igjen med D.D. Warren og Flora Dane på eventyr. Det som er fascinerende med Lisa Gardners forfatterskap, er at hun alltid klarer å holde lesernes interesse oppe. Den er ekstremt spennende, og det inntil siste side. Historien eier ingen langtrukne øyeblikk, det er rett og slett bare en fryd å lese Lisa Gardners nye bok.

Hennes nyeste utgivelse inneholder en historier så mystisk, dystre, brutale og rå at den tar pusten fra deg som leser. Den handler om en familie på fire som bli likvidert, mens Rox som er det femte medlemmet er meldt savnet. Når du først har startet å lese denne historien, kjenner du pulsen øke og nakkehårene reise seg. Historien gjør deg målløs, og du sitter igjen både sjokkert og skremt etter å ha lest boken.

"Den perfekte familie" er uten tvil en av Lisa Gardners beste utgivelser, gjennom et flere års langt forfatterskap. Dette er en forfatter, som virkelig har talent for det hun gjør, og imponerende leserne gang på gang med å tegne et troverdig bilde av både miljøet og karakterene. Jeg tar av meg hatten for Lisa Gardner og gleder meg allerede til en ny altoppslukende, engasjerende og oppsiktsvekkende historie med D.D. Warren og Flora Dane i hovedrollene.

Av Simen Ingemundsen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...