Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Vill jubel hos Rogaland Høyre mandag kveld

Elin Schanche fikk en god kveld på valgvake i Stavanger sentrum. Foto: Sigbjørn Berentsen.

De fikk utløp for mye spenning allerede like over klokka 21 mandag kveld, Elin Schanche og hennes partivenner i Rogaland Høyre, som hadde valgvake på Gaffel og Karaffel i Stavanger sentrum.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2017 kl 08:40

– Dette er spennende, sa både Schanche og Rogaland Høyres 2. kandidat Tina Bru mens klokka tikket mot 21. På det tidspunktet valgkvelden er det noen som blir skuffet, mens andre nærmest tar bølgen.

Inne på Gaffel og Karaffel fikk Janne Johnsen, gruppeleder for Rogaland Høyre i fylkespolitikken, med seg alle i lokalet på å telle ned de 10 siste sekundene før NRK offentliggjorde den første prognosen for hvordan valget kan ende.

Slik sto jubelen i taket hos Rogaland Høyre da første prognose ble offentliggjort på NRK klokka 21 mandag kveld. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Alle vi snakket med mente at Rogaland Høyre hadde gjort en god jobb i valgkampen, banket på dører, stått på stand og så videre. Klokka 21 mandag kveld var en lang dags ventetid over, og jubelen sto virkelig i taket da første prognose kom på NRK-skjermen.

Prognosen viste at Høyre og Frp sammen med støttepartiene Venstre og Krf hadde 88 representanter på Stortinget. Den rødgrønne siden, der Ap hadde valgvake på en pizzarestaurant litt lenger ned i gaten, havnet på 81 representanter. Det ga altså et flertall for de som har styrt Norge siden 2013.

Iselin Nybø må skuffet innse at hun må forlate stortingsplassen hun har hatt i fire år. Her fra Rogaland Venstre sin valgvake på Stavanger Sportscafé. Foto: Sigbjørn Berentsen.

På Stavanger Sportscafé hadde Rogaland Venstre sin valgvake. Der var det mer avmålt stemning, og Iselin Nybø fra Randaberg måtte se at hun kom til å miste sin plass på Stortinget.

Det vil si, det var jo fortsatt tidlig, klokka var bare nær 21.30 mandagskvelden. Men hun innrømmet at det så vanskelig ut allerede da.

Men Venstre karret seg over sperregrensen til slutt og kan fortsatt sikre at Erna Solberg (Høyre) blir statsminister. Men Iselin Nybø er altså ute av Stortinget.

I et stort næringsbygg på Forus hadde Rogaland Frp sin valgvake. Stemningen der var også stor, ikke minst var Anita Egeli tilfreds med at Frp-laget hadde gjort en så god valgkamp. Det har gitt gode resultater, mener hun.

Anita Egeli (til høyre) hadde en god valgkveld på Rogaland Frp sin valgvake på Forus. Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Vi har forsvart godt det at vi har vært i regjering for aller første gang, sa hun og smilte bredt og tok et godt tak rundt Solveig Horne, som også er svært klar til nye tak som barne- og likestillingsminister.

– Jeg har veldig mye igjen som jeg vil ha gjort, sa hun til Bygdebladet.

Så en liten tur tilbake til Stavanger sentrum og Gaffel og Karaffel. Rogaland Høyre har gjort et et godt stortingsvalg når det får fem representanter på Stortinget.

22-åringen Aleksander Stokkebø (i midten) var Rogaland Høyre sin 5. kandidat ved stortingsvalget, og kan gleder seg over at han får et eget sete i nasjonalforsamlingen når Stortinget åpner i begynnelsen av oktober. Foto: Sigbjørn Berentsen.

22-åringen Aleksander Stokkebø, som var blant dem som ble nevnt spesielt og fikk ros av statsminister Erna Solberg for godt arbeid da hun talte på Høyres valgvake i Oslo rundt midnatt, kan få stortingsplass. Stokkebø var Rogaland Høyre sin femtekandidat.

Se valgresultater nedenunder:
I Randaberg er Høyre det største partiet med 31,7 prosent av stemmene, men det er én prosent ned i forhold til for fire år siden.
Mens også Ap og Krf får lavere oppslutning ved dette stortingsvalget enn i 2013, styrker både Sp og Frp seg.

Som for fire år siden er Høyre størst også i Rennesøy, men partiet går ørlite grann tilbake i år i forhold til 2013. Krf går tilbake ved dette valget på de grønne øyene, mens både Frp, Sp og Ap styrker seg.

I Kvitsøy kommune er Frp fortsatt det største partiet, men går litt ned i år i forhold til for fire år siden. Ap styrker seg litt, mens Krf går kraftig tilbake i forhold til stortingsvalget i 2013.

Finnøy

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...