Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Våger kommunen å stille seg selv kritiske spørsmål

Rogaland Revisjon IKS har nylig offentliggjort en rapport der de har vurdert kvaliteten på tilbudet som kommunen gir innen psykisk helsevern. Foto: Arkiv

Kvitsøy kommune tilbyr et bredt spekter av tjenester innen psykisk helsevern, men systemene for å følge opp brukerne kan bare bli bedre, påpeker Rogaland Revisjon IKS.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Kommunen bør ha et bedre system for å kartlegge, vedta og evaluere hvem som benytter kommunens lavterskeltilbud innen psykisk helse.

Dette blir det konkludert med i en fersk revisjonsrapport, som er laget av Rogaland Revisjon IKS:

Revisjonen anbefaler kommunen å innføre et tydeligere skille mellom den som utfører tjenestetilbudet innen psykisk helse og den som vedtar at tjenestetilbudet skal gis. Dette vil gi bedre likebehandling og rettssikkerhet, påpeker revisjonen.

Formålet med revisjonen har vært å vurdere hvordan Kvitsøy kommune arbeider forebyggende innen psykisk helse, hvordan tilbudet er organisert og tilpasset brukergrupper og hvordan det samarbeides med forskjellige instanser.

For revisjonen synes det som om «kommunen har lagt vekt på oversikt og muligheten til å følge brukeren fra a til å, fra henvendelse, kartlegging, vedtak, til evaluering og avslutning av tjenestene som gis. Hele prosessen gjennomføres av samme person i lag med bruker, noe som sikrer oversikt, brukermedvirkning og fleksible tjenester».

En slik organisering kan gi en svekket internkontroll, blir det framholdt i revisjonsrapporten, der det står videre:

– Spørsmålet er om kommunen er bevisst de svakheter en slik organisering kan ha. I den enkelte sak er det viktig at kommunen våger å stille seg kritiske spørsmål, spesielt i evalueringen av iverksatte tjenester og tiltak, og for å få til dette bør flere parter involveres. En annen utfordring for en liten kommune er at det ofte forekommer nære relasjoner, mellom ansatte i kommunen og parter i saken. Etter vår vurdering vil det være en fordel å skille tydeligere mellom den som skal utføre tjenesten og den som skal fatte vedtak, for å sikre likebehandling og rettssikkerhet.

Les hele rapporten her.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...