Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Utvidelse på trappene for Vestre Goa bofellesskap

Et eple om dagen: Et symbol på sunnhet, og trærne de vokser på bidrar til gode omgivelser for beboerne. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Men det er ikke lett å si helt ennå hvor mange trappetrinn som skal gås før bofellesskapet, som åpnet i 2010, utvides fra åtte til tolv leiligheter.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2018 kl 14:39

Men det er ikke lett å si helt ennå hvor mange trappetrinn som skal gås før bofellesskapet, som åpnet i 2010, utvides fra åtte til tolv leiligheter.

- Prosessen er i gang, tegningene på plass. Men så langt som til hvem skal bygge har det ikke kommet. Jeg har møte med kommunens prosjektleder i morgen for å høre status. Dette er jo politisk styrt, og man må ordne budsjetter, sier Ørjan Rosseland.

Han er leder for det døgnbemannede bofellesskapet som omkranses av frukttrær og bærbusker.

- De er plantet for å skape en koselig omgivelse. I dag var vi ute og plukket plommer - slike små ting i hverdagen betyr mye for trivselen, sier han.

De romslige leilighetene med terrasse man kan nyte utsikten fra, skaper videre en trygg ramme for tilværelsen.

- Det gir ofte et løft å få egen bolig, og vi prøver å hjelpe dem å rydde opp i livet og skape stabilitet. Formen kan svinge, men at vi er tilgjengelige gir trygghet og ro, forklarer Rosseland.

Beboerne er mellom 20-årene og 60-årene. Rus og psykiatri forbindes ofte, men har ikke vært et stort problem i bofellesskapet som samarbeider tett med sykehuset om et tverrfaglig opplegg, og Rosseland mener det vil vare:

- Tilfanget vårt er det samme. Randaberg DPS har ikke lenger sengepost, men dette er uansett ment å være et sted å bo livet gjennom.

Med tilpassede aktiviteter skal beboere tilbys mening og inspirasjon. Det kan være maling og tegning, men også mye annet, blant annet å benytte nærområdet:

- Man må kartlegge for å treffe individet. Vi gir nesten daglig tilbud om å gå tur for dem som liker det, og dette er en veldig god og fin plass til slikt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...