Usedvanlig spennende konspirasjonsthriller

Det er 2001, kronprins Haakon skal gifte seg med Mette-Marit, men før bryllupet finner politiet en hånd som stikker opp av plenen i Slottsparken.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

"Liket i slottsparken" er resultat av et 15 år langt samarbeid. En usedvanlig spennende handling samlet mellom to permer. Gjennom 439 sider får leserne servert en engasjerende, underholdende og spennende kriminalroman. Dette er en helt unik historie forfattet av hele tre forfattere. For bak pseudonym Gaute Wicksander, står nemlig Harald Gautneb - tidligere Her og Nå redaktør, Ulf André Andersen - sjefredaktør i Se og Hør og Audun Wicstrand-Iversen - Tidligere finansakrobat og analytiker. Forfatterne har skrevet en realistisk, forrykende og hårreisende kriminalroman som virkelig kan anbefales.

Gaute Wicksander tar i "Liket i slottsparket" leserne tilbake til 2001. Hele Norges øyne er rettet mot det kongelige bryllupet mellom Haakon og Mette Marit. Men natten før finner politiet et lik i slottsparken og det har ligget der en stund. Saken blir ikke prioritert i media. Bryllupet må være i fokus denne dagen. Slottet melder også om at de døde må ligge i fred. Det ønskes ingen oppstyr rundt funnet.

Samtidig er finansmannen Max Nordtveit opptatt aksjemarkedet. Der blant annet NRK er innblandet. Max kjenner lukten av penger. Journalisten Astrid Dale, har nylig hatt en brutal opplevelse. Hun har blitt voldtatt av en kollega. Ingen har tillit til hennes forklaringer. Nå føler hun seg nedverdiget. Hennes høyeste ønske er hevn på voldtekstmannen. Hun har skrevet kongestoff i det siste, noe hun er møkk lei av.

En gammel pakt dukker opp, med bakgrunn tilbake til kong Haakons ankomst til Norge. For under frihetsdagene i 1954 ble et kuppforsøk mot kongehuset avslørt. Pakten har siden frihetsdagene klart å overleve. De infiltrerer maktapparatet, med et mål for øyet. De ønsker norsk sosialistisk republikk.

Max Nortveit og Astrid Dale må nå arbeide sammen for å finne fram i det som skjer, innefor finansverden og Aker Brygge, på Slottet, i Dagbladet og innenfor politiet. De er i utgangspunktet ikke særlig positiv innstilt til samarbeid. Max er en tøff og flåkjeftet mann med et direkte språk. Hans største hat, har han ovenfor journalister. Astrid hater finansfolk og har en frittalende respons. Men de har en felles interesse i å rydde opp i korrupsjonen og maktovergrepene.

I "Liket i slottsparken" byr Gaute Wicksander på politisk konspirasjon. Kriminalromanen er både realistisk og fengende. Forfatterne tegner først og fremst et troverdig bilde av Norge som land og Oslo som hovedstad. Men forfatterne tar også leserne dypt inn i finansverdenen, maktapparatet, kongefamilien og journalistyrket. Det herskes ingen tvil om at forfatterne har solid kunnskap rundt emne. Leserne blir kjent med Max Nortveit og Astrid Dale, som begge er helt ulike og som må sammen løse korrupsjons- problematikk og maktovergrep i Norge. Når jeg først hadde startet å lese denne boken, hadde jeg vanskelighet for å legge den fra meg. Gaute Wicksander har skrevet en hinsides god roman. Handlingen er som nevnt lagt til år 2001 og tar også leserne tilbake til 1954. Sentralt i "Liket i slottsparken" står en pakt som kan endre Norges styresett for alltid. Leserne blir dratt inn i et mørk og dyster univers, der handlingen spinner rundt det kongelige bryllupet mellom Haakon og Mette - Marit. Dette er en kriminalroman som lett kan gi deg som leser frysninger langt ned over ryggen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...