Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ungdom får sin egen fellesnemd

Foto: Nye Stavanger kommune (montasje)

Det skal opprettes en Ungdommens fellesnemd. Det bestemte Fellesnemda for Nye Stavanger mandag 21. januar.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hensikten med Ungdommens fellesnemd er at også ungdom skal kunne få informasjon og ha mulighet til å påvirke etableringen av Nye Stavanger kommune.

– Dette er veldig flott, sier leder i Ungdommens bystyre i Stavanger, Christian Hetty, til Bygdebladet. Det ungdommens bystyre her som tok initiativet til å etablere en ungdommens fellesnemd.

– Jeg har fått med meg dette, også vedtaket i Fellesnemda på mandag, som forteller at det skal legges til rette for et fellesmøte mellom Ungdommens bystyre i Stavanger og ungdomsrådene i Finnøy og Rennesøy. Nå får vi mer å si om den nye kommunen, og dette er bra, sier Hetty.

Les også: Vil involvere ungdom.

Torsdag 24. januar er det møte i Ungdommens bystyre i Stavanger. Sakslisten finnes her.
Blant annet skal Ungdommens bystyre velge representanter til Ungdommens fellesnemda på torsdag. Ungdomsrådene i Rennesøy og Finnøy skal gjøre det samme senere, men når vet vi ikke nå.

Ungdommens bystyre i Stavanger har møte torsdag 24. januar og her finner du sakslisten.

Høsten 2018 har elevråd ved alle skoler i Stavanger, Rennesøy og Finnøy uttalt seg om hvordan de oppfatter skolens deres er. Ut fra dette er det laget et dokument kalt «Hva er en god skole

Elevens innspill som framkommer i dokumentet skal brukes i jobben med å lage en ny kvalitetsplan for Stavangerskolen, som altså både Rennesøy og Finnøy snart blir en del av.

Ungdommens bystyre i Stavanger vil ta dette til orientering på torsdag.

I Fellesnemda for Nye Stavanger sitt møte på Finnøy mandag 21. januar ytret politikere seg om at det var vel seint i sammenslåingsprosessen å opprette en Ungdommens fellesnemd. Ikke minst mente Frode Myrhol i Fellesaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) at dette var en dårlig idé.

Myrhol fremmet forslag om at det ikke skulle opprettes en slik nemd, men det fikk kun hans egen stemme og falt.

Opprettelsen av Ungdommens fellesnemd fikk tilslutning fra Høyre, Ap, Sp, Krf, Venstre, Frp. MDG og SV etter at Per A. Thorbjørnsen (Venstre) fremmet dette forslaget:

«Det skal legges til rette for et fellesmøte på dagtid mellom ungdommens bystyre i Stavanger, ungdomsrådet i Rennesøy og ungdomsrådet i Finnøy.
Programansvar m.m. legges til ungdommens fellesnemd, ordførerne i Stavanger, Rennesøy og Finnøy samt administrasjonen».

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...