Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ukens bedrift - Julegeiter, julebrød og to tonn kransekakesnadder

Kransekakesnadder: Arild Hegreberg i full gang med å lage til brett på brett med kransekakesnadder. Foto: Kathrine Knutsen

Duften av nybakte julegeiter kan du allerede kjenne dersom du passerer Coop Mega Bakeri. Og mer julebakst skal det bli utover i november.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot?

- Kundegruppen vår er i all hovedsak dagligvarekunder på Coop Mega Randaberg. I tillegg har vi leveranse til Prix Grødem og to butikker sørover i Sandnes og Jæren. Mange av våre kunder nærmer seg nok pensjonsalder, det viser godt på handlevanene deres. De handler brød i ukedagene, og mer kaker til helgen. Gjerne av den gode, gammeldagse typen, som fløterull og napoleonskake. I disse dager driver vi og utvikler flere nye produkter, som forhåpentligvis faller i smak hos alle, men fokuset er å få solgt inn de nye produktene til de litt yngre kundene, sier daglig leder Arild Hegreberg.

Hvor lenge har bedriften vært etablert i kommunen?

- Vi har funnet ut at det må være 110 år siden, og at bakeriet flyttet inn i nåværende bygg i 1929.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten?

- Da jeg startet for 30 år siden hadde bakeriet bare fem-seks typer brød, nå er vi oppe i 15 forskjellige, med grovhetsgrad helt opp til 78 prosent. Den største utviklingen har likevel vært innenfor bake-off sortimentet. Dagligvarebutikkene får nå mye av sine brød halvstekte, fra store industribakerier, og ferdigstilles i butikk. Dette har dessverre tatt en del av vår brødomsetning. Vår bekymring er om forbrukeren er klar over hvilken type brød de kjøper. Om de ønsker lokalt bakeri og kortreiste brød i fremtiden er det viktig og være bevist når man handler, sier Hegreberg.

Hva skjer i bedriften for tiden?

- I disse dager er det julen som står i fokus. Vi har så vidt begynt å produsere julegeiter og julebrød satser vi på å starte med siste uka i november. Vi har laget julebrød etter den samme oppskriften i mange år, og de er vel verd en omvei på kjøreturen. I tillegg er Randaberg sin kransekakesnadder kjent helt fra Bryne til Rennesøy, så den går det mye av nå. Totalt blir det nok stekt nærmere to tonn kransekakesnadder før jul, sier han.

Hva er planene fremover?

- Vi har mange kjekke planer fremover. Vi gleder oss veldig til å få ny bollemaskin i hus, slik at vi kan mer enn doble bolle- og rundstykke-produksjonen vår. I tillegg planlegger vi som sagt flere nye produkter. Det er alltid spennende å se om nye varer faller i smak hos kundene. Så lenge utgangspunktet er gode råvarer, kvalitet og masse kjærlighet til deig og kaker, så har vi stor tro på at kundene våre kommer til å like utviklingen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...