Ukas bedrift - Språkentusiaster med fokus på kvalitet

Samarbeid: Paul Grogan (f.v.), styreformann Einar Vaardal-Lunde, Vera Stabenfeldt (foran) og daglig leder Kristin Eikeland i Comprendo jobber daglig med tunge tekster på forskjellige språk. Sitter noen fast med en tekst stiller kollegene opp for å lese gjennom med nye øyne. Foto: Ingvild Olaussen

Hos Comprendo i Randabergporten oversetter de ansatte alt fra manualer, bruksanvisninger og forskrifter til kontrakter og reklamematriell til de fleste språk.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot? 

– Vi leverer språktjenester til næringslivet og det offentlige både her i Rogaland og i landet for øvrig. En av de viktigste kundene våre er Sintef i Trondheim som vi har levert tjenester til i mer enn ti år. I og med at vi har stor kompetanse innen geologi har vi flere avtalekunder i oljebransjen, både store oljeselskaper og oljeserviceselskaper. Ellers har vi en rekke faste større og mindre bedriftskunder, ikke minst mange flotte kunder her på Randaberg som vi setter stor pris på. Fremover ønsker vi å satse mer på områder som for eksempel fornybar energi og akvakultur.

Hvor lenge har bedriften vært etablert i kommunen?

– Vi flyttet fra Stavanger til Randaberg i 2011.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten? 

– Etter nedgangen i 2015 har vi vært nødt til å omstille oss noe og skifte markedsfokus til ikke bare å gjelde oljenæringen, men også andre store, landbaserte næringer. Dette fører til at vi også har måttet styrke nettverket vårt av dyktige fagoversettere.

Hva skjer i bedriften for tiden? 

– Det er mye positivt som skjer nå. Vi har fått mange nye, spennende kunder fra ulike bransjer. I tillegg er det mange gamle kunder som er kommet tilbake. Også på konferansemarkedet ser det lysere ut. Denne uken har vi fire simultantolker i sving på en stor sikkerhetskonferanse, der vi også har bidratt med teknisk utstyr.

Hva er planene fremover? 

– Vi ønsker vekst og er klar for den oppsvingen som allerede kan merkes i markedet. Kompetanseøkning er spesielt viktig. Vår viktigste ressurs er oversetterne våre, både interne og faste samarbeidspartnere - og med oppdrag innen stadig nye bransjer må vi hele tiden holde oss oppdaterte og sørge for at vi har den rette kompetansen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...