Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ukas bedrift - Sjøentreprenøren på Sokn

Geir Olav Helgevold på bedriftens slepebåt «Ribo», som på grunn av nye statlige krav blir oppdatert for en million kroner. Foto: Sigbjørn Berentsen

Brygger og Kaier Sokn AS er entreprenører på sjøen. Skreddersyr kaier og brygger på stedet de jobber og er lykkelig som liten bedrift.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot?
- Små og mellomstore bedrifter, og private som har mindre brygger og anlegg ved sjø. Vi er ofte underleverandører for større bedrifter. Akkurat nå har vi mer arbeid enn vi klarer fordi vi er avhengig av godt vær, flo og fjære for å kunne jobbe på sjøen.

Hvor lenge har dere vært etablert her i kommunen?
- Siden 1999 da vi laget første kai på Langbenken (Sokn). Vi etablerte oss på Sokn, flyttet etter hvert til Vestre Åmøy der vi måtte vekk og endte på Hanasand, hvor vi har store ting, materialer og sånn. Her på Sokn er det best værmessig å ha båter liggende. Nå venter vi på klarsignal til å bygge en ny båtgarasje her på Sokn, som vil gjøre det enklere å vedlikeholde innendørs i dårlig vær, sier Geir Olav Helgevold.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten?
- Vi har bevisst valgt å være små for å ha god kontroll på det vi holder på med. Vi gjør jobbene som vi selv gir pris på, og så satser vi på å ha lokale folk fra Rennesøy i arbeid.

Hva skjer i bedriften for tiden?
- Sist helg gjennomførte vi et slepeoppdrag fra Hundvåg til Gismarvik, og avsluttet et kaioppdrag på Tjul (Finnøy). Nå er vi i gang med en ny kai på Bjørnøy, alle steder er ulike, så vi lager kaier på stedet som skreddersøm. For tiden leier vi ut 20 dekar på Hanasand til et oljeselskap, og satser på å ha det i to-tre år framover. De dagene det er fint vær nå driver vi mest med vedlikehold av utstyr, sier Geir Olav Helgevold.

Hva er planene fremover?
- Vi vil holde oss på det nivået vi er på nå, og jobber hele tida med å oppdatere oss maskin- og utstyrsmessig og båter sånn at vi skal være konkurransedyktige.

nyheterFakta

Ukas bedrift

Bedriftens navn:
Brygger og Kaier Sokn AS

Beliggenhet:
Sokn, Rennesøy

Antall ansatte: Fire, og to assistenter i travle perioder

Daglig leder:
Geir Olav Helgevold

Bedriften driver med:
Sjøentreprenør, som bygger kaier i tre og betong, setter opp moringer (anker til båter og flytebrygger) og heving av båter.

Ledet sleping av vannledning mellom Hundvåg og Østhusvik til Talgje, der lengste slepet var 3700 meter langt.

Har også vært med å legge gassledninger til Rennesøy og Finnøy, og leier ut lektere og arealer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...