Ukas bedrift - Høy aktivitet og flere nyinstallasjoner

Bilvask: Salgs og markedsansvarlig i Holta & Håland Bilvaskutstyr AS, Geir Håland, ved ene bilvaskemaskinen på Randaberg. Foto: Kathrine Knutsen

Holta & Håland Bilvaskutstyr AS har ambisjoner om videre utvikling av selskapet og ytterligere vekst.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot?

- Vi har to hovedgrupper, personbil og storbil. Til personbil/varebil leverer vi bilvaskemaskiner og selvvaskeanlegg med tilhørende såper og service. Vi har avtaler med flere bensinstasjonsselskaper der vi installerer utstyr i deres vaskehaller. Andre store kundegrupper er bilforretninger, bilverksteder og busselskaper. Til storbilkunder leverer vi store vaskemaskiner og større manuelle vaskeanlegg for rengjøring av busser, lastebiler, trikker og tog, sier salgs og markedsansvarlig i Holta & Håland Bilvaskutstyr AS, Geir Håland.

Hvor lenge har bedriften vært etablert i kommunen?

- Holta & Håland Bilvaskutstyr AS er en del av Holta & Håland konsernet, etablert i 1966. De første oppdragene på bilvaskemaskiner kom allerede på starten av 70-tallet, men det var først senere samme tiår at dette ble et satsingsområde. På 90-tallet etablerte vi en avdeling i Oslo, og kjøpte oss inn i et tilsvarende firma i Telemark. I 2012 fusjonerte vi tre søsterselskap til ett selskap, og endret navn til Holta & Håland Bilvaskutstyr, for å få frem hva selskapet tilbyr.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten?

- Firmaet har vist en jevn og god økning i aktiviteten de siste 15 årene, og omsatte i 2018 for over 100 millioner kroner, sier Håland.

Hva skjer i bedriften for tiden?

- Vi har ganske høy aktivitet, med flere nyinstallasjoner over hele landet, og samtidig utfører vi vedlikehold på tidligere levert utstyr.

Hva er planene fremover?

- Vi har store ambisjoner om videre utvikling av selskapet og ytterligere vekst. Det blir flere og flere kjøretøyer på norske veier, og med økt fokus på miljøet ser vi at flere velger å bruke miljøvennlige bilvaskeanlegg. Vi har i flere år benyttet miljøgodkjent Svanemerket såpe, og vi har sett de siste årene at flere drivere av vaskeanlegg ønsker å gjenbruke mest mulig av vannet. Dette går ikke ut over vaskekvaliteten, men også det gir en god miljøgevinst.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...