Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ukas bedrift - Har samlet 75-års erfaring i helt ny maskineringsbedrift

EIERE: Jone Rørvik (fra venstre), Frank Thoresen og Are Sander Meling er tre av de ansatte og eiere av Smiaa AS. Den fjerde eieren er Frode Thoresen, som ikke er med på bildet. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

De fire eierne vil at Smiaa AS skal være en liten og oversiktlig bedrift som har høy kompetanse og gir personlig service overfor kundene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Smiaa AS har holdt til i Tangen i Randaberg siden i fjor høst.

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot?

- Hovedkundegruppen vår er de store serviceselskapene innen oljeindustrien, men vi retter oss også mot maritime næringer, fiskeforedling og annen industri. Vi håper også at det grønne skiftet kommer, men vi er ennå litt usikre på tilnærmingen. Vi prøver selv å ha en grønn profil ved at vi har varmepumper i verkstedet, driver kildesortering og sorterer ulike ståltyper, har visittkort trykket på resirkulert papir, elektrisk truck og bruker filler fra Fretex. Det håper vi også at kundene våre legger merke til og verdsetter.

Hvor lenge har dere vært etablert her i kommunen?

- Vi hadde nylig ettårsjubileum. Selskapet ble stiftet 3. oktober 2017, men til sammen har vi cirka 75 års erfaring fra det vi holder på med. Vi har etablert oss i nyoppussede lokaler og investert i helt nye maskiner.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten?

- Dette har vært et etableringsår der bedriften har vokst fra 3 til 8 ansatte. Vi trenger fortsatt folk, og vil gjerne ha lokale CNC-operatører. Vi er godkjent lærebedrift og ser for oss at vi neste år vil ta inn 1-2 lærlinger.

Hva skjer i bedriften for tiden?

- Vi er i gang med ISO-sertifisering. Det er mye spennende som skjer, ved at det er stadig økende etterspørsel etter det vi kan tilby.

Hva er planene fremover?

- Planene er at bedriften skal vokse, og målet er at Smiaa skal ha opptil 15 mann innen utgangen av 2019. Vi vil også satse på videreutvikling av kompetansen til de folkene vi har. Ved å arbeide med kompetanseheving tror vi både at vi sikrer bedriftens fremtid og sørger for god trivsel for de ansatte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...