Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ukas bedrift - Full aktivitet på kontor og verksted

Testpanel: Service- og verkstedsjef, Bjørn Tjemsland (t.v) og daglig leder, Morten Eines Ree, presenterer bruken av et kjemikaliedistribusjonspanel. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

Ellingsen Systems AS i Dusavik er i full gang med sin aller største kontrakt til nå. I tillegg jobber de strategisk med nye mål på et treårsperspektiv.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot?

- Ellingsen Systems har hovedfokus mot olje & gass markedet, noe både produkter og kompetanse er rettet mot. Kundene våre er både direkte til oljeselskapene og engineeringsselskapene, samt direkte mot pakkebyggere, sier daglig leder Morten Eines Ree.

Hvor lenge har bedriften vært etablert i kommunen?

- Vi har når vært i Randaberg i 10 år, noe som ikke var tilfeldig. Flere av våre ansatte har jobbet i Dusavik-området i flere år tidligere, og vi fant tidlig ut at dette var et distrikt som passer oss bra. Her er trafikken behagelig, det er flere andre bedrifter som driver i samme bransje, samt vi har gode relasjoner til både kunder og konkurrenter i området.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten?

- Vi startet i 2009 en avdeling for det Oslo-baserte selskapet Haakon Ellingsen AS, og skulle egentlig videreutvikle salg av deres eksisterende produktportefølje. Etter kort tid så fant vi nye og egne muligheter innenfor markedsområdene vi selv hadde erfaring fra. Dette gjorde at vi endret fokus til å etablere egen produktportefølje i Stavanger, samt vi begynte med engineering og fabrikasjon av egne systemløsninger til kundene våre. Fra 1. januar 2016 fisjonerte vi avdelingen i Stavanger ut i et nyetablert frittstående selskap som vi kalte for Ellingsen Systems AS. Dette har ført til at vi har fått utvikle vår egen satsing i enda sterkere grad, og beholdt fokus 100 prosent på vårt eget forretningsområde. Kvaliteten i våre leveranser har økt, og vi har styrket vår posisjon i markedet innenfor våre spesialtjenester, sier Eines Ree.

Hva skjer i bedriften for tiden?

- Akkurat nå jobber vi med oppstarten av et større prosjekt til Johan Castberg feltet hvor Ellingsen Systems skal designe, engineere og bygge en stor kjemikalieinjeksjonspakke. Dette er den største kontrakten vi har hatt så langt, og skal leveres i desember 2018. I tillegg jobbes det hardt med oppstart av to andre leveranser til Valhall Flanke-prosjektet. Så aktiviteten er på fullt både på kontoret og på verkstedet akkurat nå.

Hva er planene fremover?

- Vi jobber alltid strategisk med nye mål på et 3-års perspektiv, og 2018 blir et år hvor vi etablerer en egen avdeling innen instrumentering. Etter nylig spennende ansettelser så planlegger vi vekst innen dette markedet for å bli en ledende leverandør i Norge. Vi vurderer nye produkter og ser for oss at denne satsingen skal bære frukter de neste tre årene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...