Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tviler på innsparingene ved flytting

SATSER: I høst stod kulturscenen og trinn én ved Harestad nye skole ferdig. Politikerne i Randaberg vil ikke utsette oppstarten av Harestad skoles neste byggetrinn til 2021. Foto: Arkiv Foto: Arkiv

Det politiske flertallet i Randaberg vil ikke flytte ungdomstrinnet fra Goa skole til Harestad i 2019.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Vi har sagt at vi ikke vil legge inn i økonomiplanen at det skal spares inn to millioner kroner i 2019 ved å flytte ungdomsskoletrinnet fra Goa over til Harestad skole. Men vi kan godt få en utredning av hvilke konsekvenser en flytting vil få, sier Kristine Enger (Ap).

Tviler på innsparinger

Heller ikke Senterpartiet vil flytte Goa-elevene til Harestad i 2019.

- Dette har vi alltid vært tydelige på. Vi har tre 1-10-skoler i Randaberg, og det er en struktur vi mener har fungert bra. Kapasiteten ved Goa skole er ikke sprengt, så den eneste grunnen til å flytte ungdomstrinnet vil jo være å spare penger. Vi betviler egentlig også den besparelsen på to millioner kroner, sier Jarle Bø (Sp).

Han legger til at partiet støtter at det kan gjennomføres en undersøkelse av hva en eventuell flytting vil ha som konsekvens.

- Vi vil gjerne se hva elever, tidligere elever, lærere, foreldre og andre synes om dette. Vi skal ikke være så bastante at vi sier at 1-10 skole er det beste uansett, men det skal veldig tungtveiende grunner til for at vi skal endre standpunkt, sier Bø.

Alexander Rügert-Raustein fra MDG er i likhet med Jarle Bø skeptisk til at det går an å spare to millioner kroner årlig på å flytte Goa-elevene over til ungdomsskoletrinnet på Harestad.

- Men vi er også positive til å få en undersøkelse av dette, slik at vi virkelig ser om det er noe å spare. Vi ser jo at rådmannen kommer med forslaget om å endre skolestruktur gang på gang, sier han.

Fremskynder trinn to

De politiske partiene i Randaberg, med unntak av MDG, ønsker også å fremskynde byggingen av trinn to ved Harestad skole i forhold til rådmannens forslag.

- Rådmannen foreslår oppstart av byggingen i 2021. Planen var omtrent at den nye barneskoledelen skulle stå klar da. Vi ønsker ikke utsettelse, sier Kristine Enger.

- Vi kommer nok til å stemme for flertallsforslaget, siden vi er med i et budsjettsamarbeid, men vi vil gi sterkt uttrykk for at vi ikke har den samme optimistiske troen på inntektsvekst som de andre partiene har, sier Alexander Rügert-Raustein i MDG.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...