Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

- Trist det er siste gang

Videre: Jentene har kommet videre i UKM fra lokalmønstringen flere ganger. Foto: privat Foto: privat

Michelle Victoria Fløysvik (19) og Malin Ertenstein Madsen (19) skal nå være med på UKM for aller siste gang.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2019 kl 08:05

Hvordan kjenner dere hverandre, og hvorfor ble det akkurat dere som deltar sammen på UKM?

- Vi ble kjent med hverandre når jeg flyttet inn til Rennesøy i femte klasse. Vi gikk i samme klasse, og i tillegg på dans sammen med flere andre jenter. Da vi hørte om UKM ville flere av oss på dansen være med. Etter hvert som årene gikk, var det flere og flere av jentene som mistet interesse og ikke ville være med lenger. Til slutt var det bare jeg og Malin som stod igjen. Vår lidenskap for dans er like stor som den var der, kanskje enda større? sier Fløysvik.

Hva gjorde at dere meldte dere på UKM første gang? Hvor gamle var dere da?

- Vi meldte oss på UKM for vi hadde hatt fremvisninger igjennom dansen, noe vi likte. Dette var en mulighet for oss å vise noe selv, og å være selvstendig. Jeg tror dette er noe mange av oss syntes var veldig spennende. Det syntes i alle fall jeg. Den gang da var vi bare elleve år gamle. Vi kunne delta på UKM, men på grunn av alder kunne vi ikke gå videre. Vi hadde jo ikke noe å tape uansett da, så hvorfor ikke bare ta en "testrunde" og se om dette er noe vi ville være med på videre.

Hvor mange ganger har dere deltatt totalt?

- Dette blir vår 8. gang vi deltar på UKM. Vi har deltatt alle årene siden vi var gamle nok til å være med, utenom ett. I 2017 bodde Malin i England og studerte der. Vi vurderte om vi skulle lage halve koreografien hver og lære den til den andre i ferier hun var hjemme og over Skype, men datoer krasjet og vi klarte ikke å få det til å gå opp dessverre. Likevel prøvde vi frem til vi innså at det ikke funket, så det er vi stolt over.

Er det siste gangen dere kan delta nå? Hva tenker dere om det? Noe dere vil savne?

- Dette er siste året vi kan delta noe som vi begge syns er veldig trist. Det har jo blitt en tradisjon med UKM hvert år. Må ærlig innrømme at vi ikke er helt klar til å legge UKM bak oss. Det har vært så kjekt med hele prosessen så vi vil absolutt ta med oss erfaringene videre. Noe veldig spesifikt vi vil savne med UKM er frukten på bakrommet. Vi syns det var ganske mye bedre å spise frukt før en fremføring enn masse sukker, så frukten forsvant fort kan en si.

Hva har vært det kjekkeste med UKM?

- Det kjekkeste med UKM må være samholdet. Både oss imellom, vi holder på i timevis og gjør noe vi elsker å holde på med og samarbeider om å prøve å lage noe vi er stolt over. I tillegg er samholdet mellom de andre som deltar på UKM noe helt fantastisk. Det er så lett å bli kjent med nye folk, og dele det vi elsker å gjøre med hverandre.

Dette året deltar dere med selvlaget hiphop-dans - har dere deltatt i samme sjanger hvert år?

- Vår sjanger er ganske diffus. Jeg vil ikke si vi danser rent en sjanger, men litt blanding. Vår "hovedsjanger" altså det vi danser mest er hiphop, eller Girly HipHop som mange og sier, men koreografien vår i år, lik som de fleste andre år, har også innspill av mer latinske sjangre og kan ha hint av contemporary og. En av grunnene for at vi kan mikse så mye er for vi hadde flere forskjellige danselærere når vi gikk på dans. Selv om det ble kalt Jazz var det sjeldent det vi danset. Når vi ble lært forskjellige dansestiler, så ble det etter hvert vanlig for oss å ta med litt av hvert i våres koreografier. I tillegg til dette så er vår dansestil veldig lik hverandre, men Malin sin dansestil lener seg mer mot hiphop, og min dansestil lener seg mer mot latinske sjangre. Dette er noe vi syns er bra for da blir koreografiene mer variert, og vi kan lære av hverandre og utvikle oss som dansere.

Hva tenker dere om at årets UKM skal være i Stavanger?

- Vi syns det er litt trist. Vi trodde det skulle være på Rennesøy og det hadde vært perfekt med tanke på at det er vårt siste år. Vi liker oss godt på UKM Rennesøy. Det er der vi som regel har vært og vi vet hvordan scenen er der og hva vi eventuelt må tenke på i forhold til inn- og utganger, andre ting på scene, størrelse i bredde, lengde og høyde. For oss er det viktig å vite flere av disse tingene når vi lager koreografi og en historie rundt det. Vi skal gjerne ut av scenen og skifte midt i showet. Da må det gå fort, og vi må ha god plass. På tross av denne uheldigheten, skal vi nok klare å kjempe oss igjennom det med all kraften vi har. Neida, det kommer nok til å gå kjempe bra, og blir sikkert utrolig kjekt i Stavanger også. Heldigvis så har vi brukt dansesalen på Metropolis mange ganger, og er kjent med lokalet. Vi har ikke danset på den scenen før, men vi vet hvordan den ser ut, så vi har noen tanker om hvordan det blir.

Hva har det betydd for dere å delta i UKM? Har det utviklet dere som personer på noen måte?

- UKM har betydd veldig mye for oss begge. Det har hjulpet oss til å bli mer komfortable på en scene, mer utadvendte og komfortable i vårt daglige liv. Vi er ikke redde for å gjøre feil eller drite oss ut så lenge vi har det gøy i prosessen.

Synes dere UKM har utviklet eller endret seg siden dere var med første gang - i så fall hvordan?

- Vi føler UKM prøver å utvikle seg. De har jo blant annet prøvd med introduksjon ved dans der alle deltar i begynnelsen av showet. Det var veldig gøy for oss.

Hva er det lengste dere har kommet i UKM? Hvor mange ganger har dere gått videre fra lokalmønstringen - hva var det kjekkeste/ mest utfordrende da?

- Vi har gått videre til fylkesmønstringen to ganger. Den første gangen var i 2013, og så igjen i 2016. Det har vært veldig gøy og lærerikt, men selv om fylkesmønstringene har vært veldig gøy, er det lite som slår følelsen du får når du får vite at du har gått videre. På selve fylkesmønstringen har vi deltatt på workshops i dans, noe vi har likt veldig godt.

Hva kan folk forvente seg i år når dere går på scenen?

- Dette er nok et av årene der vi er minst forberedt. På grunn av studier begynte vi sent med øvinger, og har fortsatt mye å jobbe med på dansen. Vi har derimot alltid jobbet godt under press, og i år er ikke et unntak. Vi skal danse på scenen, med smil om munnen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...