Trener teknikk og styrke i Spania i påskeuka

Martin Andreassen (t.v.), Jesper Rasløv Harestad og Alexandra Peter svømmer 50.000 meter hver på treningsleir i påsken. Hovedtrener Arne Borgstrøm bak. Foto: Sigbjørn Berentsen

Randabergsvømmerne tilbringer påskeuka i Barcelona for å få god nok langbanetrening.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Randabergsvømmerne tilbringer påskeuka i Barcelona for å få god nok langbanetrening.
Ni utøvere fra Randabergsvømmerne i tillegg til to fra Stord IL svømming og noen foreldre, utgjør en 15 personer stor gruppe dro til Sant Cugat del Vallés utenfor Barcelona.

– Anlegget vi skal trene på heter CAR Sant Cugat del Vallés, sier Arne Borgstrøm, hovedtrener i Randabergsvømmerne.

Klubben har også tidligere år vært på dette anlegget for å trene.

Gjengen reiste fra Stavanger lufthavn, Sola søndag og skal være i Spania til 1. påskedag. I denne uka skal svømmerne gjennomføre to treningsøkter hver dag.

Dobler treningsmengde

– I forhold til trening hjemme dobler vi antall meter per utøver i bassenget fra 25.000 til 50.000 meter i uka, sier hovedtreneren.

Tre av dem som gledet seg til en ukes langbanetrening i 50-meters basseng er Martin Andreassen, Alexandra Peter og Jesper Rasløv Harestad.

– Det er første gang jeg er med, og jeg tror det blir kjempekjekt, sa Jesper da Bygdebladet var innom trening i Randaberghallen torsdag kveld i forrige uke.

– Setter du deg noe mål for hva du vil oppnå i en sånn treningsuke?

– Mitt mål er å fokusere på teknikk, og at jeg kan bli mer seriøs i det jeg gjør, svarte han. Etter påske skal han mest sannsynlig være med på Bergen Swim Festival (13. - 15. april) og Stavanger Open (8. - 10. juni).

Litt spent

– Vi skal trene og slappe av, og gjøre ting sammen, være inkluderende i gruppa, sier Jesper Rasløv Harestad.

Alexandra Peter gledet seg også, og mente det nok vil bli annerledes enn hva hun er vant til med treninger også utendørs.

– Jeg er litt spent på hvordan det blir, smilte hun sist torsdag. For hennes del er det å jobbe med å forbedre teknikken sin på andre øvelser enn crawl.

– Jeg har en del å gjøre for å bli bedre på rygg og butterfly, sier hun. I forhold til at antall meter i bassenget blir fordoblet i forhold til trening her hjemme, emner hun vil gå greit.

– Jeg vil nok bli mest sliten i uka etterpå, smiler hun.

Forventninger

Hovedtrener Arne Borgstrøm har forventninger til utøverne i treningsuka.
– Vi er på leir for å trene, og ansvarliggjøre utøverne på det. Jeg forventer at de klarer å gjennomføre trening, og at de bidrar med godt humør sånn at det blir god stemning i gruppa, sier han.

Martin Andreassen vil også bidra til det.

– Jeg skal stille på trening og gjennomføre skikkelig. Det er jo litt uvant med to treningsøkter daglig, men vi har jo hatt det før også, sier han og minner om at klubben var på treningsleir i Danmark tidligere i vinter.

Adele Austbø er også med til Barcelona, i tillegg til de fire søsknene Borgstrøm, Halvor Arne, Oda Kristine, Sigurd Olav og Ingrid Elise. Og altså et par utøvere fra Stord IL svømming er med.

Shoppingtur

Utøverne skal også få gjøre noe utenom svømming denne uka. Én dag har klubben tenkt at de skal få dra på shopping til byen som ligger nærmest universitetsanlegget, Sant Cugat del Vallés.

– Vi drar ikke helt inn til Barcelona fordi det går for mye tid, sier hovedtreneren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...