Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs

Fra og med i dag, onsdag 23. mai, er det totalt forbud mot å gjøre opp ild utendørs. Det betyr også at engangsgriller, som på bilde her, ikke kan benyttes. Foto: Arkiv

Fra og med i dag, onsdag 23. mai, er det totalt forbud for å gjøre opp ild i Randaberg, Rennesøy og Kvitsøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2018 kl 15:11

– Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør, opplyser informasjonsrådgiver i Rogaland brann og redning IKS, Gry Solem

I en utsendt pressemelding opplyses det om at det fine været den siste tiden har ført til at det er svært tørt flere områder i regionen vår.

«Skogbrannfaren er for øyeblikket stor i flere kommuner i Sør-Rogaland og indeksen er økende. Flere brann- og redningsvesen i Sør-Rogaland innfører nå totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs fra og med onsdag 23. mai 2018. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør.»

«De siste dagene har brannvesenet rykket ut til flere gress- og lyngbranner i Sør-Rogaland. Når det er så tørt som nå skal det svært lite til før det begynner å brenne. Mange tror de har kontroll, men ild i tørt gress sprer seg som sagt fort.», står det videre.

Inntil videre er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark i følgende kommuner:

Stavanger, Sandnes, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Randaberg, Sola, Kvitsøy, Finnøy, Hå, Eigersund, Bjerkreim og Strand.

Dette kan du gjøre:
Grille i din egen hage med aktsomhet
Merk! Ved prekære hendelser kan brannvesenet legge ned forbud mot ALL ild, selv i folks hager.

Dette kan du ikke gjøre:
Grille i eller i nærheten av skog og mark
Grille/ tenne bål i strandsonen
Grille på tilrettelagte og godkjente bålplasser
Brenning av hageavfall, selv på egen tomt. Dette kan leveres inn til avfallsmottak

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...