Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tone har byttet ut bilen med elsykkel

Drahjelp: Tone M. Haugen får ekstra god hjelp i oppoverbakker og i motvind på elsykkelen sin. Foto: Ingvild Olaussen

I tre år har Tone M. Haugen syklet til jobb på elsykkelen sin. Nå slår hun et slag for fremkomstmiddelet, som hun mener både er effektivt, enkelt og passende for alle.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Elsykkel er et effektivt fremkomstmiddel for alle, sier Tone M. Haugen.

For tre år siden byttet hun ut bilen med elsykkel som framkomstmiddel til jobb. Hver dag sykler hun nå over en mil hver vei fra Storhaug til jobben i Randaberg sentrum, hvor hun jobber som kommunikasjonssjef i kommunen. Haugen er også med i kommunikasjonsgruppen til Bypakken. Hun slår et slag for elsykkel som et tidsbesparende fremkomstmiddel som passer for alle.

– Det å sykle til jobb er forbundet med menn i kondomdrakt og gul jakke som flyr av gårde. Men elsykkel er ikke bare for sporty folk, det er for helt vanlige folk som må hente barn på SFO, sier hun.

Enkelt og tidsbesparende

Haugen hev seg på elsykkelen etter hun ble involvert i Bypakken, hvor hun jobber med å fronte og snakke om alternativer til bil som fremkomstmiddel.

– Jeg ville prøve å leve litt etter dette selv. Også synes jeg det er utrolig kjedelig å bruke penger på bil, forklarer hun.

For Haugen var det ikke aktuelt å gå fra å kjøre bil til å sykle på vanlig sykkel til jobb. Det tror hun hadde tatt for mye tid i en travel hverdag med mange møter og barn som skal leveres og hentes før og etter jobb. Derfor landet hun på elsykkel.

– Det er stor forskjell på elsykkel og sykkel, i hvert fall når du skal sykle til jobb. Du kan gå i de klærne du tar på det når du står opp. Du blir ikke så svett, så du trenger ikke dusje og skifte. Det er effektivt og krever ikke så mye. Det du må ha er gode sko, siden du får en del salt og søl på deg, og en god jakke som tåler været vi har her, forklarer Haugen.

Tilrettelegger for syklister

Haugen mener det to ting som må forbedres for at kommunen skal få folk til å la bilen stå hjemme: busstilbudet og sykkelveier. Derfor er hun veldig fornøyd med kommunens satsing på sykkelvei.

– Som syklist blir du skvist mellom harde og myke trafikkanter. Volumet øker og det blir bare flere syklister. Vi må få tydeligere avgrensninger mellom trafikantene, sier hun.

Både gang- og sykkelvei langs Torvmyrveien og Randabergveien skal forbedres, slik at det er et skille mellom de som sykler og de som går.

Bysykkelen: Kristine Enger (t.v.) og Wenche Hapnes sjekker ut de nye bysyklene i ladestasjonen ved kommunehuset. Foto: Ingvild Olaussen

Bysykler og sykkelaksjon

Randaberg kommune er med i HjemJobbHjem, noe som betyr at de ansatte i kommunen får billigere månedsbillett hos Kolumbus og gratis bruk av Bysykkelen. Bysykkelen ble lansert for de ansatte i kommunen onsdag forrige uke. Det er to ladestasjoner i Randaberg sentrum som distribuerer elsyklene i denne ordningen. Disse er plassert ved kommunehuset og ved Randaberg Arena.

– Jo flere som bruker disse syklene, jo flere ladestasjoner kan vi få, forteller ordfører Kristine Enger.

Wenche Hapnes, som er ansatt i kommunen, kunne tenke seg å se en ladestasjon ved busstoppet på Viste Hageby.

– Da kan man ta buss nummer 3 til siste stopp og sykle det siste strekket til jobb, forklarer hun.

Alle kan benytte seg av bysyklene, og de er gratis for ansatte i HjemJobbHjem-bedrifter.

Enger håper disse elsyklene blir godt brukt, og at de oppfordrer folk til å la bilen stå. For første gang i år vil også Randaberg kommune være med på bedriftidrettens Sykle til jobben-aksjon i april og mai. Aksjonen oppmuntrer ansatte til å sykle til jobb ved hjelp av konkurranser og premier.

Viktige faktorer: Per Øyvind Wisløff, som jobber i kommunen, sykler til jobb hver dag. For han er gode garderobefasiliteter og trygg sykkelparkering viktige faktorer for å la bilen stå. Foto: Ingvild Olaussen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...