Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tilbyr 350 dekar på Gangenes, forventer skikkelig behandling

Her på Gangenes har fem grunneiere, deriblant Ove Heggland (t.v.) og Lars Tore Klepsvik stilt areal til disposisjon for Green Mountain-utvidelse. 170 dekar av de 350 er dyrket mark. Hodnetoppen i bakgrunnen. Foto: Sigbjørn Berentsen

Fem grunneiere vil gjerne hjelpe Green Mountain å vokse på Gangenes.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Joar Gangenes, Kurt Gangenes, Knut Gunnar Gangenes, Ove Heggland og Lars Tore Kleppsvik eier til sammen relativt store landbruksarealer på Gangenes.

De sendte samlet inn et forslag til Rennesøy kommune i forbindelse med rullering av kommuneplanen. 350 dekar har de samlet, kun 170 dekar av dette er dyrket mark.

- For min del er jeg med på dette på grunn av arbeidsplassene det kan bety for Rennesøy, sier Knut Gunnar Gangenes til Bygdebladet. På garden hans, som forøvrig er overlatt til sønnen Eirik, er det 50 dekar som er aktuelt å legge til rette for at Green Mountains vekst.

For Lars Tore Klepsvik sin del er det snakk om cirka 100 dekar som vil kunne bli omdisponert fra landbruk til næringsformål. Han eiendom er der hvor Rennesøy Stein nå driver steinbrudd og tar ut naturstein for videresalg.

- Jeg har enda ikke forpliktet meg til noen ting, og er interessert i at dette blir en ryddig, god politisk prosess. Jeg bor her inne og vil få et eventuelt datalagringssenter som nærmeste nabo, så også jeg er interessert i å få mer kunnskap om hvordan dette blir, sier Klepsvik.

Cirka 100 dekar av Kurt Gangenes sin eiendom er aktuell å bli omdisponert.

- Jeg vil også gjerne se skisser for hvordan datalagringssenter vil se ut om det skulle komme her på Gangenes, sier han.

Joar Gangenes sitt areal er ikke større enn cirka 40 dekar.

- Vi har sendt et innspill til kommunen, sier han og legger til at de har idé om hvordan god landbruksjord på Gangenes kan bli erstattet andre steder.

- Vi har 70 - 80 dekar som kan opparbeides på Skjørvestad, og en del andre områder i Østhusvik er aktuelle, sier Joar Gangenes.

– 175 dekar på Bjerga er også aktuell å dyrke opp, legger Kurt Gangenes til.

De fem grunneierne har ingen planer om å flytte fra Gangenes. De er like interessert i at bomiljøet blir godt også i framtida, selv om Green Mountain skulle få bygge nær dem. Ønsket om at også Rennesøy skal få flere arbeidsplasser er egentlig størst.

- Vi har fremdeles et båthotell i strandlinja her nede, og vil drive det i lang tid, sier Knut Gunnar Gangenes. Han og Ove Heggland driver Røsslyngen Beitelag sammen med bonden Guttorm Gudmestad.

- Omdisponering på Gangenes vil ikke få betydning for det fordi anguskyr og villsau beiter lenger oppe på heia.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...