Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tar et krafttak mot kreft på Randaberg, Rennesøy og Kvitsøy

Krafttak: Linda Håvarstein Finnesand er klar til innsats på søndag. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Vi kjenner alle noen som har dødd av kreft, sier Eigil Hansen Hofstetter, som oppfordrer befolkningen til å finne fram bøssene og givergleden når innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft går av stabelen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Denne uka går nærmere 25.000 mennesker landet over fra dør til dør for å samle inn penger til Kreftforeningen gjennom aksjonen Krafttak mot kreft. Det skjer også på Rennesøy, Randaberg og Kvitsøy.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Siden 2006 har bøssebærere samlet inn over 300 millioner kroner til kreftsaken. Aksjonen foregår i mars hvert år.

I år går innsamlingen til forskning på kreftformer som få overlever, deriblant lungekreft og bukspyttkjertelkreft.

På Kvitsøy er det Ydstebøhavn Vel som står i spissen for bøsseaksjonen, som arrangeres 17. mars.

– Så langt er det seks, syv voksne som har meldt seg som bøssebærere på Kvitsøy. I tillegg tar vi med oss noen av barna våres. Vi håper selvsagt at så mange som mulig ønsker å være med, for vi kjenner alle noen som har dødd av kreft, sier Eigil Hansen Hofstetter i Ydstebøhavn Vel.

Selv skal han gå fra dør til dør sammen med sin sønn og datter, Jonathan og Kira.

Klare: Eigil Hansen Hofstetter skal gå sammen med barna sine, Jonathan og Kira. Foto: Privat

I tillegg til å mane til flere bøssebærere, håper han at kvitsøybuen er rause når det bankes på dørene på søndag.

– Vi vet fra før at kvitsøybuen er rause ved slike innsamlinger, og vi håper å bli tatt godt imot rundt på øya også denne gang. For de som ikke har kontanter vil det også være mulig å støtte aksjonen på Vipps, forteller han.

Til de som ikke er hjemme legger de igjen et kort med Vipps-nummer.

Les også: Grødem skole samlet inn rekordbeløp

Randaberg-russen tar sitt årlige krafttak

Blant dem som tar et krafttak mot kreft også i år, er russen ved Randaberg videregående skole.

De har nettopp kommet i gang med årets aksjon ved å opprette en digital innsamling på Kreftforeningens nettside.

I tillegg skal de gå med bøsser i Randaberg kommune på søndag.

De har også opprettet sin egen Facebook-side, "Krafttak mot kreft - Randaberg VGS", hvor de skriver mer om innsamlingsaksjonen.

Maren Husebø (t.v.) og Sine Rygg er aksjonssjefer for årets Krafftak for Randaberg-russen. Resten av aksjonskomitéen er Gry Helen Melberg, Maiken Søyland Johansen, Marita Kommedal og Hannah Sæbø. Foto: Privat

Les også: Samlet inn over 239 millioner kroner

Håper på tjue bøssebærere på Rennesøy

Også Linda Håvarstein Finnesand og Bjørg Vestbø i Rennesøy frivilligsentral steller I stand innsamling på søndag. De oppfordrer befolkningen på de grønne øyene om å bidra som bøssebærere.

– Ta kontakt med Bjørg på frivilligsentralen, sier Linda og legger til at de forsøker å engasjere til aksjon også på andre måter.

De planlegger nemlig en natursti i Prestvågen ved Vikevåg, hvor Linda og Bjørg skal servere kakao. Hvis været ikke blir altfor dårlig, satser de på å invitere til varme griller der folk kan grille medbrakt mat.

– Som bøssebærer tenker jeg at vi har behov for cirka 20 personer, og de skal gå fra dør til dør på alle øyene, sier Linda og minner om at det på Kreftforeningens nettsider også er en digital innsamling kalt «Den aller beste følelsen i livet».

Det går også an å sende penger via Vipps. Rennesøy har fått sitt eget nummer som finnes hos Kreftforeningen.

– Dette er en viktig sak, så det er bare å stå på. I tillegg er jo givergleden ofte enorm, sier Linda med et smil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...