Sykling på Rennesøy Bo- og rehab-senter

Janne Elise Haraldseid er enhetsleder for hjemmebaserte tjenester i Rennesøy kommune. Hun håper at den nye el-sykkelen vil bli mye brukt av både ansatte og frivillige ved bo- og rehabiliteringssenteret. Foto: Sigbjørn Berentsen.

En ny el-sykkel skal gjøre det enklere å komme ut på tur.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 09:16

- Den er jo steinkul, sier Janne Elise Haraldseid og smiler bredt. Hun er enhetsleder for hjemmebaserte tjenester i Rennesøy kommune.

Det hun mener er steinkul, er den nye, elektriske sykkelen som Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter har fått.

- Vi er glad for å ha fått den, sier Haraldseid.

Sikkert på tur

El-sykkelen skal by på en større mulighet til å invitere pasienter ut på tur i nærmiljøet. Den har plass til to pasienter (beboere) og én pilot, som kan være en ansatt, pårørende eller en annen frivillig hjelper.

- Jeg må jo ha på hjelm, sier Janne Elise Haraldseid da Bygdebladet ber henne om å vise den fram ved sykehjemmet.

Det er anskaffet hjelm til både passasjerer og pilot, så sikkerheten skal bli ivaretatt.

- Vi har hatt den en kort stund allerede, men vi tar den offisielt i bruk denne uka, sier Haraldseid og viser til åpning av el-sykkelen nylig

Med el-sykkelen vil det nå bli enkelt for frivillige, pårørende og ansatte å ta med brukere med på tur, blant annet til friområdet Prestvågen. Foto: Privat

Frivillig initiativ

Det er Bjørg Vestbø ved Rennesøy frivilligsentral som tok initiativ til å skaffe en el-sykkel.

- Flere andre frivilligsentraler har gjort dette, og jeg merket meg at også Finnøy frivilligsentral fikk det til. Jeg at vi kunne ikke være dårligere i Rennesøy, dette måtte også vi få til, sier Vestbø lattermildt.

I samarbeid med Mosterøy Sanitet sendte hun en søknad om penger til SR-bank Sparebankstiftelsen.

- Jeg tok jo litt i og søkte om to el-sykler. Vi får jo som regel mindre enn det vi søker om,

så jeg måtte bare

prøve, sier hun og

fikk 60.000 kroner fra

Sparebankstiftelsen.

El-sykkel med hjelm og annet sikkerhetsutstyr koster 76.000 kroner, og siden den skulle brukes av en offentlig institusjon sørget Bjørg for å benytte seg av ordningen med momsrefusjon.

- Så 60.000 kroner var nok, og jeg slapp å be Mosterøy Sanitet om å bidra med penger, selv om de nok hadde hjulpet oss med finansieringen hvis det ble nødvendig, sier Bjørg Vestbø fornøyd.

Tordis Dalaker og Selmer Finnesand har allerede vært med på tur i den elektriske sykkelen. Foto: Privat

Gir pilotopplæring

Med denne el-sykkelen skal pårørende, frivillige og ikke minst ansatte inspireres til å inviterer brukere ved hele Rennesøy Bo- og rehabiliteringssenter, de som bor i omsorgsbolig like og de som bruker aktivitetssenteret og Prestvågen kafé med på tur i nærmiljøet.

- Nå kan vi enkelt invitere med på tur til Vikevåg sentrum eller for eksempel Prestvågen. Det vil være bra også for de eldre, som gjerne begynner å fortelle historier når de kommer ut fordi de kjenner seg igjen, sier Janne Elise Haraldseid.

Også Bjørg Vestbø håper at el-sykkelen blir brukt mye.

- Ansatte, pårørende og frivillige vil få en kort opplæring i å være pilot, og så kan de ta de eldre med på tur rundt i nabolaget, sier Vestbø.

Bruk nærmiljøet

- Vi håper at sykkelen blir brukt fordi den vil bidra til at folk kommer seg mer ut og kan bruke nærmiljøet sitt. Det er bra og helsa for både pasientene og den som er fører av el-sykkelen, sier Janne Elise Haraldseid.

kulturBakgrunn

Ut på tur

Rennesøy Bo og rehabiliteringssenter har fått en flunkende ny elektrisk sykkel.

Sykkelen skal oppmuntre frivillige, pårørende og ikke minst ansatte til å ta de eldre beboerne med ut på tur i nærmiljøet.

El-sykkelen er Rennesøy frivilligsentral sitt initiativ og er finansiert med økonomisk støtte fra SR-bank Sparebankstiftelsen.

Sykkelen ble offisielt tatt i bruk nylig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...