Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Svømmetalentet Simon (16) sanket gullmedaljer i ungdomsmesterskapet

Medaljedryss: Simon Slettevold tok blant annet fem individuelle gullmedaljer. Foto: Privat

Flere av Randabergs lokale svømmetalenter gjorde seg bemerket under junior-NM og UM i Asker i helga.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Mange lokale svømmere inntok vannet i Risen svømmehall i Asker forrige uke, da det var klart for junior-NM (norgesmesterskap) og UM (ungdomsmesterskap).

UM-klassen er for svømmere mellom 13 og 16 år, mens eldre junior-klassen er for de mellom 16 til 19 år.

Simon Slettevold (16) fra Grødem var en av dem som sanket medaljer. Unggutten, som svømmer for Stavanger svømmeklubb, herjet bokstavelig talt med konkurrentene i UM-klassen. Der tok han fem individuelle gullmedaljer og to sølvmedaljer.

– Jeg er selvsagt meget fornøyd med resultatene mine, sier medaljesankeren.

Talentet tok gull på 200 og 100 meter medley, 50 meter bryst, 100 meter fri og 100 meter rygg. Han tok også sølv på 50 meter rygg og 100 meter bryst. Med det registrerte han seg også for flest gull- og sølvmedaljer i klassen.

Videre kvalifiserte han seg til flere finaler i eldre junior-klassen, hvor han tok bronse på 100 meter medley. Slettevold deltok også på alle stafettene, og bidro til 10 medaljer.

16-åringen har vist stor fremgang den siste tiden, og satte personlige rekorder på alle øvelsene han deltok i på stevnet.

– Jeg har forbedret meg stort den siste tiden. Jeg har slitt med skader tidligere i år, og har derfor ikke trent optimalt. Nå, derimot, har jeg fått tid til å trene og er i bedre form enn noen gang tidligere, sier Slettevold.

Foruten å svømme for Stavanger svømmeklubb, er han elev på St. Svithun videregående skole. Der går han på utdanningsprogrammet Talenter mot toppen, hvor han også får utviklet talentet.

Med hard trening og gode prestasjoner den siste tiden, har han nå satt seg et mål om en gang å svømme for landslaget.

– Det er noe jeg virkelig har lyst å oppnå, så da gjelder det å fortsette i samme sporet som nå, sier Slettevold.

Her er Ingrid Elise Borgstrøm i godt driv på 100 meter butterfly, under et tidligere stevne. Foto: Arkiv

Sikret bronsemedaljer

Randabergsvømmerne var også blant dem som deltok under stevnet. Etter endt turnering kunne klubben smykke seg med to bronsemedaljer og ellers gode resultater.

Blant dem som leverte varene for den lokale klubben var 14 år gamle Ingrid Elise Borgstrøm.

– Jeg må si meg veldig fornøyd med egen innsats, for jeg satte personlige rekorder på flere av øvelsene. I tillegg tok jeg to bronsemedaljer, forteller Borgstrøm.

Under UM, på øvelsen 200 meter rygg for damer, svømte nemlig talentet inn til en imponerende 3. plass på tiden 2.20,00.

Hun tok seg til finalen i samme øvelse, hvor hun noterte seg for nok en 3. plass og bronsemedalje, på tiden 2.18,56.

– Det var nok det kjekkeste med hele stevnet for min del. Jeg prøver å bli bedre for hver gang jeg konkurrerer, og for tiden føler jeg at utviklingen min går i riktig retning. Nå gjelder det bare å sette flere rekorder, slik at jeg kan komme meg opp på et enda høyere nivå, sier svømmetalentet.

Solide prestasjoner

Randabergsvømmerne Sigurd Olav Borgstrøm og Alexandra Peter leverte også solide resultater. Førstnevnte svømte blant annet inn til en 9. plass på 100 meter fri, på tiden 55.10, og 7. plass på 200 meter individuell medley på tiden 2.13,62. Alexandra Peter klokket inn til 27,83 på 50 meter fri, og registrerte seg med det for en 19. plass.

Oda Kristine Borgstrøm svømte i klassen eldre junior, og endte blant annet på 6. plass på 200 meter individuell medley på tiden 2.23,67, og 8. plass på 200 meter fri på tiden 2.08,25.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...