Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Styrk helsetilbudet til ungdom i Nye Stavanger

Dette er de tre hovedsatsingsområdene for den nye storkommunen Stavanger. Den nyetablerte Ungdommens fellesnemd ber den nye kommunen blant annet om å styrke helsetilbudet på alle skoler i den nye kommunen fra 2020. Foto: Nye Stavanger kommune/grafikk

Ungdommens fellesnemd for Nye Stavanger synes dagens ordning med helsesykepleier på skolene ikke fungerer etter behovet. Nemda ber den nye storkommunen om å styrke helsetilbudet til ungdom.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Ungdom har nå fått sin egen fellesnemd ved etableringen av Nye Stavanger kommune. Første møte i denne fellesnemda var tirsdag 12. mars.

På grunn av møtets format, på skype, ble det utsatt til senere å velge leder og nestleder i nemda. Men saken «Tjenestetilbud i Nye Stavanger kommune» ble behandlet, samme sak som den ordinære Fellesnemda skal behandle mandag 18. mars.

I sitt første møte var medlemmene i ungdommens fellesnemd opptatt av skole, utdanning og helsetilbud.
Dagens ordning med helsesykepleier til stede på skolene er dårlig, mener de og ber om at tilbudet blir styrket på samtlige skoler i den nye storkommunen fra 2020.

Det må gjøres en innsats for at at alle elever i hele den nye kommunen får kunnskap om kommunedekkende tjenester rettet mot ungdom, eksempelvis helsestasjon for ungdom. Og de mener det bør jobbes aktivt med å livsmestringsfag i skolen, og at dette kan inneholde tema som økonomi, seksualundervisning og psykisk helse.

Siste med #Nye StavangerVis flere

Siste med #Tjenestetilbud Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...