Støttet opp om sosialt entrepenørskap

Samtale: Representant for Deloitte, Finn Eide, i samtale med virksomhetsleder og hotelldirektør, Elisabeth Lied. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

Torsdag forrige uke arrangerte Deloitte en hel konferansedag på Viste Strandhotell for personer som driver med sosialt entrepenørskap.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Vi la helt bevisst arrangementet ned til Viste Strandhotell, som nå drives av Ventilene / Kirkens bymisjon. De er blant annet et fantastisk godt eksempel på sosialt entrepenørskap, roser representant for Deloitte Advokatfirma AS, Finn Eide.

Faglige råd

De siste årene har Deloitte fast hatt det de kaller for «Impact Day». Temaet i år var bistand til sosiale entrepenører og gründere. Fremfor godt og vel 30 fremmøtte sosiale entrepenører og gründere drog foredragsholderne gjennom en rekke ulike tema, deriblant fordeler og ulemper ved valg av selskapsform, generell selskapsrett, forretningsutvikling og innovasjon - hvordan lykkes med ideen din, regnskap og budsjett for gründere og innføring i styrearbeid. I tillegg opplyset de om at de vil lansere et nytt mentorprogram, hvor bedriften vil sette til side ressurser for å hjelpe personer som jobber med sosialt entrepenørskap.

- Tanken bak «Impact Day» er at alle våre ansatte skal sette av et dagsverk til å bistå på en eller annen måte. Vi er vel rundt en 15 personer fra firmaet her i dag, så det betyr at vi har 85 personer i beredskap til å kunne hjelpe til med ulik kompetanse inn i mentorprogrammet fremover, sier Eide.

Her vil de som blir plukket ut få mulighet til å bli fulgt over tid, til å få råd og hjelp til eksempelvis å utvikle en forretningsplan, til hvordan de kan ekspandere om de ønsker det eller gjerne få råd på hvordan styremøter best bør avholdes.

- Hvem som helst i Sør-Rogaland kan søke om å delta i mentorprogrammet, noe som selvfølgelig også inkluderer Rennesøy, Randaberg og Kvitsøy. Vi kommer til å legge ut informasjon på hvordan de skal gå frem på facebookgruppen «sosialt entrepenørskap Rogaland», så følg med der, oppfordrer Eide.

Eide definerte en sosial entrepenør på følgende måte under sin presentasjon: «En sosial entrepenør er en person som bevisst tar tak i et bestemt samfunnsproblem og etablerer en ny løsning. De drives av det å skape sosiale resultater, og er opptatt av å organisere aktiviteten rundt løsningen sin på en slik måte som gir levedyktighet for løsningen på lang sikt. Løsningen bør være skalerbar.»

- Det var kjempespennende og bli spurt om å ha et slikt arrangement her på Viste Strandhotell, så det er klart vi tenkte at dette må vi få til!, sier virksomhetsleder/hotelldirektør Elisabeth Lied.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...