Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Stor interesse for milliardkontrakt

Befaring: Utsendte fra Stangeland Maskin i dialog med Tor Geir Espedal. Foto: Øyvind Ellingsen / Statens vegvesen

Tirsdag gjestet 13 entreprenører Kvitsøy, hvor de viste sin interesse for Norges største vei- og tunnelprosjekt. Neste år tildeles en av dem kontrakten med en verdi på 3 til 3,5 milliarder kroner.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 12:41

Tirsdag ettermiddag var det tilbudsbefaring på Kvitsøy, hvor 40 personer fra 13 forskjellige entreprenørselskap viste sin interesse.

Tilbudsbefaringen skjedde i forbindelse med Statens vegvesens nylige kunngjøring av den største kontrakten på Norges vei- og tunnelprosjekt - Kvitsøy-entreprisen på Rogfast.

– Jeg er fornøyd med at så mange entreprenører var med ut til Kvitsøy for å se utbyggingsområdene med egne øyne. Vi har tro på at de fleste blir med videre, og søker om å bli prekvalifisert, sier prosjektleder Tor Geir Espedal.

Arbeidet omfatter blant annet sprengning av 20,6 kilometer tunnel, bygging av 4,5 kilometer lang vei og nye broer. Det skal også sprenges to ventilasjonssjakter som begge er ti meter i diameter, og som skal 250 meter ned, til tunnelløpene under Kvitsøy.

På øya fikk de se hvor tunnelinnslaget og ventilasjonssjaktene skal ned. De fikk også en omvisning i hvor de nye veiene og de fire nye broene skal bygges. I tillegg fikk de se det tiltenkte anleggsområdet på Krågøy.

Under prekvalifiseringen plukkes det ut tre entreprenører. De skal blant annet vise til logistikk, tekniske løsninger og til slutt gi sin endelige pris.

Ifølge Øyvind Ellingsen, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, er det meningen at prekvalifiseringen skjer over nyttår.

Entreprenøren som ender opp med ansvaret for arbeidet, signerer trolig kontrakten før sommeren 2019. Da starter eventuelt arbeidet på sensommeren eller til høsten 2019.

Siste med #Statens vegvesenVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...