Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Stille døgn med dyp berøring

ROSENBEHANDLING: Hedda Lexau, som selv er rosenterapeut, får behandling av Marianne Børsheim på retrerat i Utstein Pilegrimsgard. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Et helt stille døgn og rosenbehandling samlet tolv personer på Utstein Pilegrimsgard i forrige uke.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Rosenterapeut og vernepleier Marianne Børsheim er på pilegrimsgarden for femte år på rad. Diakon Reidun Kyllingstad ved pilegrimsgarden har også vært med på alle disse retreatene.

I 2013 ble den første helge-retreaten med rosenbehandling arrangert. Sist uke fra tirsdag til onsdag var tredje gang det ble arrangert stilledøgn med tilbud om samtale eller behandling med rosenmetoden.

Massasje for sjelen

- Rosenbehandling er beskrevet som massasje for sjelen. Det er lett massasje, mer en berøring, som sammen med ord kan trenge inn og ha en virkning, forteller Marianne Børsheim.

Rosenterapien er oppkalt etter Marion Rosen fra Tyskland, som grunnla behandlingsformen. Tanken er at opplevelser i folks liv lagres i kroppen som spenninger. Rosenterapeuten lytter til kroppen og dens signaler med sine hender og sitt nærvær, og klienten følges med oppmerksomhet, berøring og ord.

Frivillig tilbud

Hedda Lexau er sykepleier, og hun er også utdannet massør og rosenterapeut. Hun deltok på retreaten for selv å finne ro og få behandling.

- Alle deltakerne overnatter og spiser her og får tilbud om en behandling, samtaler og deltakelse i tidebønner. Men alt er frivillig, og deltakerne bestemmer hva de ønsker å benytte seg av, forteller Marianne Børsheim.

Fri fra mas og støy

Hedda Lexau synes det er deilig avkoblende å delta på retreat.

- Vi har så mye mas og støy rundt oss hele tiden, så det er godt å komme her og bare ha stillhet. Bare det å bli observant på maten, smakene og det som er rundt. Og det at alt er frivillig. Du må ikke gå på alle tidebønnene, men kan for eksempel heller gå en tur, forteller hun.

Stillhet og det å ta en pause fra hverdagen er blitt en luksus.

- Her legger vi også fra oss mobiltelefonene. Hvis noen trenger deg, kan de ringe hustelefonen. Det handler om å tillate seg selv å si «nå er jeg ikke tilgjengelig for andre», sier Hedda.

Hun tror alle trenger den stillheten og pausen det innebærer å logge av fra hverdagens mas og stress.

- Bare å være til stede i denne rammen er sjelebot. Det er veldig sunt både for kropp og sjel, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...