Stavanger kåret til beste vertskommune

Rådmann Per Kristian Vareide med pris for Stavanger som beste vertskommune. Ved siden av står styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen. Vareide er også prosjektrådmann for Nye Stavanger, og blir også rådmann i den nye storkommunen av Stavanger, Rennesøy og Finnøy. Foto: KS

På et Kommunalpolitisk toppmøte i dag ble Stavanger kåret til den beste vertskommunen overfor næringslivet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

KS arrangerer dette toppmøtet i dag på Oslo Plaza, som er for å «Heie fram det lokalpolitiske engasjementet», slik KS skriver på egne nettsider.

«Troll i ord» er det Kommunalpolitiske toppmøtet kalt og markerer at det i 2019 er 100 år siden det ble stemmerett for alle. Samtidig synes KS det er verdt å markere dette i et år da over 10.000 representanter i september skal velges inn i nye kommunestyrer og fylkesting.

– Snakker vi så mye om mistillit at det går troll i ord? Bidrar vi alle til at mistillit og polariseringen forsterkes og blir vedtatte sannheter? Hva kan vi eventuelt gjøre for å motvirke utviklingen, er spørsmål som vil bli diskutert under årets Kommunalpolitiske toppmøte. Vi ønsker i år å løfte frem betydningen av lokaldemokratiet for Norge og samtidig heie fram det lokalpolitiske engasjementet, sier Gunn Marit Helgesen, som er styreleder i KS.

Stavanger fikk pris som beste vertskapskommune av de store kommunene. Begrunnelsen er blant annet at «kommunen har vist en slagkraftig evne til å snu seg når næringslivet opplever dramatiske endringer. De har inntatt en proaktiv rolle for å tilpasse virkemidler og løse utfordringer sammen med næringslivet».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...