Pensjonistprisen: Kristine Enger (t.v.) delte ut pensjonistprisen til Åstein Vistnes sammen med Gunhild Vårvik Tangeland. Foto: Jan Henrik Heggebø

Startet året med heder og ære

Utdeling av hederspriser, taler og musikaleske innslag preget ordførerens nyttårsmottakelse på Varen kulturscene første nyttårsdag.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Inngangsdøren til Varen kulturscene får knapt stå i ro idet lystige og velkledde randabergbuer strømmer til. En etter en finner de veien gjennom foajeen og inn til kulturhusets storstue.

Knapt femten timer inn i det nye året samles de her for å overvære ordførerens tradisjonelle nyttårsmottakelse.

Salens mange sitteplasser fylles opp, og det tar ikke lang tid før høylytt mingling stilner. På scenen står Gunhild Vårvik Tangeland.

- Det er en stor glede for meg å ønske hjertelig velkommen til nyttårsmottakelsen 2019, innleder varaordføreren med utstrakte armer foran de mange oppmøtte.

Ungt talent: Hannah Kristoffersen Kvitno sang nyttårsmottakelsen i gang. Foto: Jan Henrik Heggebø

Lokale krefter på scenen

Årets nyttårsmottakelse var i år som i fjor preget av taler, utdeling av hederspriser og kulturelle musikkinnslag.

Etter Tangelands velkomsttale, sang den unge randabergjenta Hannah Kristoffersen Kvitno seremonien i gang.

I løpet av kvelden sørget også Bård Halsne, Randaberg Mannskor og Randaberg yngre mannskor for musikalske innslag.

Stemningsfullt: Bård Halsne var blant dem som sang under nyttårsmottakelsen i Randaberg. Foto: Jan Henrik Heggebø

Kulturpris til Bø

Mange av Randabergs innbyggere skulle hedres i løpet av ettermiddagen, blant annet for sine frivillige bidrag, sportslige prestasjoner og for fremragende forretningsutvikling.

Det var allerede kjent at Eldrerådets pensjonistpris 2018 gikk til Åstein Vistnes, og at volleyballtalentet Martine Gilje fikk årets kulturstipend av Randaberg kommune.

Les også: Volleyballtalentet Martine tildeles kulturstipendet

Kulturstipend: Martine Gilje ble tildelt kulturstipendet for 2018. Foto: Jan Henrik Heggebø

Det var imidlertid duket for langt flere prisutdelinger i løpet av 1. nyttårsdag.

Årets kulturprisvinner 2018 skulle kåres, og denne gang var det Hans Edvart Bø som ble ropt opp på scenen for mottakelsen av kulturpris-statuetten «Grepa kar».

Bø har i over 50 år lagt ned en solid innsats i NLM-Misjonsforsamling Randaberg, startet opp Tirsdagstreff på Forsamlingshuset og besøkstjenesten på Vardheim og Vistestølen. Den tidligere Randaberg-ordføreren er en kjent skikkelse i kommunen, særlig på grunn av hans frivillige innsats i og utenfor den grønne landsbyen.

Fra scenekanten tok han seg blant annet tid til å takke sine nærmeste og alle de som har bidratt i det frivillige arbeidet.

- Jeg vil takke min kone og nærmeste familie for å ha gitt meg så mye tid. Takk for at dere har støttet meg helhjertet og gitt meg så mye inspirasjon. Jeg vil dele denne prisen med dem jeg har fått samarbeide med i nesten hele mitt liv, gjennom arbeidet med å hjelpe til og gjøre hverdagen bedre for andre, ikke bare i egen kommune, men i resten av landet og utenfor landets grenser, sier Bø.

Les også: Hedret for årelang innsats

Kulturprisen: Hans Edvart Bø fikk Kulturprisen 2018. Foto: Jan Henrik Heggebø

Ble hedret med Giljes legat

Under nyttårsmottakelsen ble det delt ut den ene gjeve prisen etter den andre. Denne gang var også Giljes legat blant prisene. Giljes legat har ikke blitt delt ut hvert år, men i jevne mellomrom siden 1920. Den tildeles personer som har vist særs god gards- eller fjøsdrift i kommunen. Nå, hundre år etter selve opprettelsen av stiftelsen i 1919, var det igjen duket for utgivelse av prisen.

De som denne gang ble premiert for sin gode gardsdrift var Cecilie og Åge Kolnes.

Åge tok over foreldrenes gårdsdrift i 2004. Da hadde han blant annet 29 melkekyr og 98 ungdyr. I dag har Cecilie og Åge rundt 60 melkekyr, 12 ammekyr til kjøttproduksjon og ungdyr varierende fra 100 til 200 i løpet av året. Bruket disponerer omtrent 800 dekar jord, derav rundt 700 dekar leiejord.

De tildeles nå prisen blant annet for flere år med gode økonomiske resultater på jordbruksdriften. De har lagt stor vekt på bærekraftig produksjon og å ha det velstelt rundt på bruket.

Giljes legat: Cecilie og Åge Kolnes mottok Giljes legat for særs god gardsdrift. Foto: Jan Henrik Heggebø

Ble kåret til årets bedrift

Videre hedret ordfører Kristine Enger vinneren av årets bedrift i Randaberg.

- Med utgangspunkt i visjonen «sammen skaper vi den grønne landsbyen» er det en glede for meg å gi årets pris til en bedrift i vår kommune som har blitt anerkjent innenfor sin bransje på meget kort tid. Dette er en ekte gründerbedrift, understreker Enger.

Prisen gikk til Gymo AS, en leverandør av medisinsk utstyr og helseartikler til sykehus, sykehjem, leger, terapeuter, klinikker og til privatmarkedet. Morten Svela startet gründerbedriften i 2009. I dag omsetter selskapet for rundt 30 millioner kroner. I løpet av de få årene har Gymo AS allerede rukket å bli kåret til Gasellebedrift hele fem ganger.

Les også: Gymo AS er årets bedrift i Randaberg

Årets bedrift: Gymo AS ble kåret til årets bedrift i Randaberg. Morten Svela, som er daglig leder i selskapet, holdt takketalen. Foto: Jan Henrik Heggebø

Kommunale påskjønnelser

Det vanket også anerkjennelser til en lang rekke idrettstalenter i kommunen. I Randaberg er de nemlig mange. I løpet av 2018 har flere sanket medaljer regionalt og nasjonalt innenfor sine idrettsgrener. Blant dem er svømmeren Simon Slettevold, stuper Eira Tronerud og Trine Håheim fra Stavanger Skytterlag.

Les også: Disse idrettstalentene ble hedret under Randabergs nyttårsmottakelse

Kommunal påskjønnelse: Flere idrettstalenter ble hedret under nyttårsmottakelsen. Foto: Jan Henrik Heggebø

Talte om veien videre

Det var fjerde gang Enger sto på scenen i forbindelse med den tradisjonelle nyttårsmottakelsen. Også denne gang talte hun for innbyggerne. I talen pratet hun blant annet om den grønne landsbyens framtid og det ferske forslaget til ny kommuneplan for Randaberg.

- Der staker vi ut kursen for Randaberg fram mot 2030. I denne planen er god folkehelse en gjennomgangsmelodi. Det er vår visjon for Randaberg at vi sammen skal skape den grønne landsbyen. Da må det finnes plasser der folk kan møtes, trives og snakke sammen. Kommunen skal planlegge og legge til rette for at det sosiale limet får gode forhold, sier hun.

Musikalsk innslag: Randaberg Mannskor sang under seremonien. Foto: Jan Henrik Heggebø

Hun trekker fram eksempler som Varen kulturscene, Landsbyhuset og Vardheim. Hun nevner også utbyggingen av nye RIL stadion og planene for en sandvolleyballhall i området ved Randaberg Arena.

- Hele dette området ved Torvmyrveien, med kulturscene, svømme- og idrettshaller blir en eneste stor kultur- og idrettspark som er ganske enestående, skryter Enger.

Les også: Ordførerens nyttårstale

Allsang: Nyttårsmottakelsen 2019 ble avsluttet med allsang. Publikum sang «deilig er jorden» sammen med Randaberg yngre mannskor. Foto: Jan Henrik Heggebø

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...