Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Står støtt, men senker farten på byggingen

STUPEBRETT: Politikerne ønsker å bruke penger for å få på plass et stupebrett på Viste, selv om det trolig ikke blir noe stort og flott stupetårn. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Det blir stupebrett, men ingen ny skole. Det er flertallet Ap, Krf, Sp og MDG blitt enige om.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det var planlagt oppstart på trinn to, nytt barnetrinn ved Harestad skole, i 2019. Nå tar de fire partiene som har flertall i kommunestyret, byggingen av ny skole ut av budsjettet og av økonomiplanen som går frem til 2022.

- Vi vet ikke når det blir rett å legge den inn. Det må være økonomisk handlingsrom og behov for den, og det er det ikke nå, sier Jarle Bø fra Senterpartiet.

I stedet skal dagens barneskolebygg på Harestad få nytt ventilasjonsanlegg og nye vinduer og fikses for til sammen fem millioner kroner, slik også rådmannen foreslo.

- Når vi utsetter skolebyggingen får det noen konsekvenser i forhold til drift. Vi legger inn et halvt årsverk til en ny, administrativ stilling ved Harestad skole for å ta vare på lærerkollegiet som holder til i to bygg, forteller Alexander Rügert-Raustein (MDG).

I flertallets forslag til budsjett og økonomiplan er det også satt av penger til opprusting av svømmehallene på skolene Goa og Grødem.

Utvider skolegården

I tillegg har samarbeidspartiene satt av 350.000 kroner i 2019 til rydding av tomten der den nye skolen skulle bygges, slik at den kan brukes som uteareal for elevene og friområde for folk flest. Det skal også bli plass til en «skolehage» eller urtehage på tomten, dersom skolen ønsker dette.

- Vi vil planere ut tomten og så frø, gjerne sette opp en grill og benker og bord, og tilrettelegge området for ballspill, sier Jarle Bø.

Styrker hjemmesykepleien

Flertallet ønsker at det nye sykehjemmet i Randaberg Helsesenter åpner med samme antall plasser som Vardheim har i dag, selv om det vil være mulig å starte opp flere plasser hvis det er behov for det når nybygget står klart en gang i slutten av 2019.

- Fordi det blir en forsinkelse, styrker vi hjemmesykepleien. I løpet av de neste fire årene styrker vi hjemmesykepleien med til sammen 4,25 årsverk i forhold til i dag, forteller Kristine Enger. Det er omlag ett årsverk mer enn rådmannens forslag.

Randaberg har lavere sykehjemsdekning enn sammenlignbare kommuner. - Det er en villet politikk at folk skal bo hjemme lengst mulig, men styrking av hjemmesykepleien er nødvendig siden sykehjemmet er forsinket, sier Gunhild Vårvik Tangeland (Krf).

Flertallet har i sitt budsjett også funnet midler til å styrke stillingen som hjelpemiddelkoordinator, og de vil utvide dagsentertilbudet for eldre med demens fra 2021.

Penger til kantine

- Vi vil se på muligheten for å få til kantine på alle skolene. Vi har i budsjettet lagt inn en hel stilling på Harestad skole til dette, og 40 prosent stillinger ved Grødem og Goa, sier Jarle Bø.

Maten skal ikke være gratis, men flertallet ønsker at skolenes kantiner skal tilby et rimelig og godt skolemåltid.

- Vi ønsker også å se på om kulturetaten kan være med på å organisere dette, og stillingen ved Harestad kan kanskje være med på å styrke Varen kulturscene i tillegg til å drive skolekantinen, sier Bø.

Flertallet vil også at alle åttendeklassingene i Randaberg skal få dra på leirskole, så de øremerker 270.000 kroner av rammen til Harestad skole til det formålet.

- Vi legger også ned driftsstyret ved Harestad skole. Vår vurdering er at det er best å ha lik struktur på alle de tre skolene. Det er et politisk ansvar å drive skolen, og ordningen med samarbeidsutvalg fungerer greit på Goa og Grødem, sier Jarle Bø.

- Det å legge ned driftsstyrene har de også gjort i Stavanger kommune, sier Reidun Sirevaag (Ap).

Folkehelse og idrett

- Vi ønsker at rådmannen kommer med en sak både i forhold til å realisere et nytt stadionanlegg i Torvmyrveien og nytt sandvolleyanlegg, sier Kristine Enger (Ap).

Partiene som står bak flertallsforslaget, er enige om at det vil være et kjempebra bidrag i forhold til folkehelse å få samlet stadion, svømmehaller, sandvolleyanlegg og annen idrett langs Torvmyrveien.

I dag har RIL en festeavtale med kommunen om den ene av banene på dagens stadion ved Tungenesveien. Flertallet ønsker en politisk sak om å overdra eierskapet av banen til RIL.

- Det vil være vår måte å bidra på, ved at de får overdradd tomten og kan selge den for å få penger til å bygge ny stadion, forklarer Kristine Enger og legger til at en kan tenke seg en tilsvarende løsning i forhold til sandvolleyballanlegget som er planlagt bak Randaberg Arena.

- Tæring etter næring

- Jeg tror folk hadde reagert sterkere om vi ville bygge ny skole, men redusere antall lærere, sier Gunhild Vårvik Tangeland.

Flertallet har tro på å sette tæring etter næring, og de mener det ikke vil være mulig å realisere andre byggetrinn på skolen nå uten at det blir nødvendig med drastiske kutt på driftsbudsjettene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...