Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Står på fritak fra eiendomsskatt i ny storkommune

Jostein Eiane og resten av rennesøydelegasjonen i Fellesnemda for Nye Stavanger er tydelige på at intensjonsavtalens formulering om fritak fra eiendomsskatt i den nye kommunen. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Rennesøypolitikere står på at det skal være fritak fra eiendomsskatt i Rennesøy og Finnøy i Nye Stavanger kommune. De har tydelige argumenter på hvorfor.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 10:15

De politikerne i Rennesøy som er med i Fellesnemda som planlegger den nye storkommunen hadde møte mandag 13. mai. Det var møte i kommunereformutvalget, som ledes av varaordfører Jostein Eiane (Krf), som også er nestleder i Felelsnemda.

Rennesøy-delegasjonen i Fellesnedma viser at en formulering i intensjonsvtalen for denne kommunesammenslåingen. Den bygger på dagens praksis i Stavanger vedr. eiendomsskatt.

«Eiendommer som ligger på de byøyene som er uten bruforbindelse, unntatt Vassøy (lav sonefaktor) er fritatt fra eiendomsskatt. Austre Åmøy er fritatt.

Rennesøy-politikerne peker på følgende forhold i Finnøy og Rennesøy som er relevant i forhold til det som gjelder i dagens Stavanger kommune om eiendomsskatt:

• Brimse, Fogn, Halsnøy, Sjernarøyene og Ombo har ikke bruforbindelse og dermed begrenset åpningstid på veien.

• Kommunalt vann er delvis utbygd i Finnøy.

• Kommunalt avløp er utbygd i noen byggefelt i Finnøy og Rennesøy, ellers ikke.

• Busstilbudet er i hovedsak knyttet til hovedruten (rute 10) i Rennesøy. Bygdene forøvrig har svært begrenset busstilbud.

• Rennesøy og Finnøy betaler i bomringen, men ligger utenfor. Dermed vil en ikke ta del i investeringene knyttet til byvekstavtalen.

• Avstanden til viktige kommunale tilbud vil være minimum to mil. Eksempler er Sølvberget, Bjergsted og kommunesenteret med de viktigste administrative funksjonene.

• Avstanden til andre offentlige tilbud som videregående skole, sykehus og universitetet er tilsvarende.

Argumentene fremmes først i Arbeidsutvalget til Fellesnemda 15. mai, og i møtet i Fellesnemda på Finnøy 20. mai.

Prosjektrådmannen har funnet det vanskelig å argumentere for at det skal være ulike regler for innkreving av eiendomsskatt i hele den nye storkommunen Stavanger.

Tor Bernhard Harestad (Frp) er klar på at intensjonsavtalen skal overholdes, og han har gitt klar melding om det til sine partifeller i Stavanger.

– De har svart meg at de forstår intensjonsavtalen, som vi må følge hvis det ikke skal bli splid i rekkene. Våger noen å gjøre noe som går ut over intensjonsavtalen, blir det bråk. Da oppfordrer jeg folk til å ikle seg gule vester og protestere, slik som i Frankrike, understeker Harestad.

Siste med #Tjenestetilbud Nye StavangerVis flere

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...