Unge konsentrerer seg om blinken på Eltarvåg

David Haugvaldstad (12) var godt fornøyd etter denne skytingen og viser til samlingen på tavla bak ham. Foto: Sigbjørn Berentsen

David Haugvaldstad (12) er tilfreds med en fin samling på skytebanen i Rennesøy lørdag. Han synes skyting er kjekt. Skyttarlaget har plass til mange flere.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Lørdag forsøkte de seg med åpen dag i Rennesøy Skyttarlag. De åpnet skytebanen på Eltarvåg for å gi et innblikk i hva de holder på med. Ikke minst var det for å fortelle om det klubben mener er et godt tilbud til unge.

Åpen dag

– 1700 har sett invitasjonen vår på facebook, så vi håper noen dukker opp, sa Andreas Tessem, ungdomsleder i skytterlaget.

Åpen dag var for alle barn over 10 år, ungdom og voksne. Andreas Tessem, som er en ivrig skytter selv, har tre gutter, 12-åringene Mathias og Markus og 14-åringen Sander André.

– Jeg var med første gang da jeg var 10 år fordi jeg syntes det hørtes spennende ut å prøve noe som både pappa og farfar holder på med, sier Sander André.

14-åringen legger til at han opplevde det som kjekt, og fremdeles er han altså med.

Konsentrasjonstrening

Harald Tessem er med sønnen Andreas hver onsdag kveld da det er skytetrening. Én time før treningen starter, er de på plass for å gjøre klart til skytterne, som holder på i rundt halvannen time.

Harald Tessem (t.v) og Andreas Tessem ser til at alt går etter regelverket som gjelder på skytebanen. Foto: Sigbjørn Berentsen

Harald, som har passert 70, er selv skytter. Andreas begynte med skyting 11 år gammel, og etter hvert ble broren også med. Harald fulgte opp med å kjøre dem til stevner, deriblant Landsskytterstevner. Ved å se på sønnene skyte, fikk han lyst til å prøve selv også. Nå konkurrerer han i klassen V65, som går opp til V73.

– I skyting er det spennende å se om du treffer, at du blir flinkere hele tiden, sier Harald.

– Det er alltid noe å forbedre seg på, og en skal være veldig konsentrert for å treffe blink, tilføyer Andreas.

Følger viktig regelverk

Da Bygdebladet var innom da dørene åpnet lørdag formiddag var de fire guttene David Haugvaldstad og brødrene Markus, Mathis og Sander André Tessem der.

De så fram til å finne fram geværet, som de låner hos skytterlaget, legge seg i posisjon og skyte på blinken 100 meter foran seg.

– Det er positivt å lære seg å håndtere et våpen, sier Andreas og viser til at foreldre ofte tror at skyting er farlig. Ungdomslederen forteller om regler, som ungdommene får innprentet når de kommer til skytebanen.

På standplass på Eltarvåg henger en plakat med sort skrift på gul bunn. Den inneholder 10 regler under overskriften «Vår sikkerhet - ditt ansvar».

– Vi er nøye på å følge reglene, sier Andreas og viser til den øverste på plakaten: «Gå ut fra at et hvert våpen er ladd. Behandle det derfor alltid som om det er ladd». Harald understreker at det er en svært viktig regel som alltid skal følges opp.

Rekruttering

I øyeblikket er det 13 - 14 rekrutter i ungdomsavdelingen i Rennesøy Skyttarlag. De er i alderen 10 - 14 år, og de er i den klassen til de fyller 18 år.

Mathias Tessem (t.v.), Markus Tessem, Sander André Tessem og David Haugvaldstad var de første som forsøkte seg på åpen dag lørdag. Foto: Sigbjørn Berentsen

– Det var ingen ungdommer da jeg begynte, sier Andreas, som har har ungdomsleder i to år.

Han er relativt fornøyd med rekrutteringen, men påpeker at det er plass til mange flere.
Skytetrening foregår i underetasjen i skytterhuset på Eltarvåg onsdag kveld. Foreldre kan sitte i etasjen over, nyte en kopp kaffe og kanskje en vaffel.

– Så kan de følge med på ungenes skyting på en elektronisk tavle i skytterhuset. Enkelt og greit, frister Andreas. Sønnen Sander André forteller på sin side at skyting er gøy til sine kamerater på skolen for å friste til å være med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...