Ung lagkaptein tar mye ansvar

Erik Dalaker fra Rennesøy synes fotball er det kjekkeste i øyeblikket, og er også blant unge fotballtalenter som Viking FK satser på. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Unggutten Erik Dalaker fra Rennesøy var blant de toneangivende spillerne da Viking gutter 15 slo Sola tirsdag kveld.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2017 kl 08:12

Fotball, gutter 15, Eliteserie, tirsdag 22. mai:
Viking 1 - Sola 1 7 - 3 (2 - 2)
Tilskuere: Ca. 40.
Mål, Viking: Sondre Aukland 4, Adrian Fosse Årthun 2 og Philip Granfeldt.

Erik Dalaker (14) fikk forespørsel om å bli med Viking etter en fotballsamling i klubben da han var 12 år. Siden ble Mastra-gutten værende der.

Han er kaptein på det fremste gutter 15-laget til Viking, som topper eliteserien sammen med Vard Haugesund og HInna. Erik opptrer i kapteinsrollen med den største selvfølgelighet: myndig, trygg og han gir medspillere klare beskjeder.

Erik Dalaker deltar mye i spillet ute på banen, og har blitt kaptein på laget fordi han snakker mye og instruerer medspillerne. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Tro på egne ferdigheter

Tirsdag møtte Viking bunnlaget Sola, som enda ikke hadde vunnet en seriekamp på sine seks første forsøk. Uredde angrep gjestene, og de tok også ledelsen omtrent midtveis i første omgang. Men Viking hadde tro på seg selv og egne ferdigheter.

– Vi visste det var et godt fysisk lag, og var forberedt på duellspill. Men vi var bestemte på ikke å gjøre som Sola, å slå langt, men heller spille vårt spill, som vi er gode på, sa Erik Dalaker etter kampen.

Og det er å holde ballen langs bakken og spille motstanderen ut. Det greide Viking-laget delvis i første omgang, men aller best etter pause.

Pausetilsnakk

Viking utliknet og gikk opp i ledelsen utover i første omgang, men Sola ble idømt et straffespark kort tid før pause, scoret på det og ordnet balanse i regnskapet.

– Første omgang gikk i bølgedaler, vi var gode i perioder, men etter pause var vi desidert bedre, forklarte unge Dalaker.

I pausen tok trener Johnny Mikael Gallefoss spillerne for seg og minnet om at en fotballkamp er ikke avgjort fordi om en får et mål i mot.

– Marginene er små, så det må mye innsats til for å vinne, sa han. Viking-laget tok det til seg og tidvis valset de over Sola i andre omgang.

Lagkameratene i Viking gutter 15 Elite samler seg rundt kapteinen sin, Erik Dalaker. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Tar ansvar

Spesielt Vikings tredje scoring var en perle. Nærmest etter læreboka. Ballen gikk kjapt framover, med god presisjon og nøyaktige løp og pasninger av spillerne og ballen ble satt inn i lengste hjørnet for solakeeperen. Fint å se på.

Sola scoret en gang i andre omgang fordi Viking-forsvaret glemte seg. Erik Dalaker forklarte:

– Når vi ligger så høyt og angriper får også jeg lyst til å være mer opp, og så glemte jeg meg litt, innrømmet han ærlig og med et smil. Kapteinen tar gjerne på seg ansvaret, men:

– Det er herlig å vinne fotballkamper, også i kveld, sa han og smilte bredt før han gikk i garderoben for skifte innen han måtte avgårde for å rekke neste kolonne i Rennfast på hjemveien til Rennesøy.

Se tabell her.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...