Ønsker seg kunstgressbane på Torset

Kunstgress?: Denne gjengen kunne godt tenke seg kunstgressbane når den gamle fotballøkka, som for tiden er depot for utgraving, blir ryddet igjen. Foto: Andreas Ramsay Thorsen Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Gaute Bø-Erevik tror at et slikt anlegg vil bli mye mer brukt enn gressløkka som for tiden fungerer som depot for gravearbeidene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Løkka, som ligger noen hundre meter nedenfor Randaberg sentrum, var i mange år brukt til fotballtrening, men har nå ved to anledninger vært tatt i bruk som depot. Forrige gang var ved utvidelsen av bofellskapet Torset bolig, som også la beslag på en del av den vestre enden av løkka.

Per nå er planen at løkka skal tilbakeføres til naturgressplen etter gravingen er ferdig, men Bø-Erevik har hatt korrespondanse om ideen med anleggsansvarlig i Teknisk drift i Randaberg kommune, Idar Goa. Goa rådet ham til å få velforeningen til å sende en offisiell forespørsel, og Bø-Erevik har nå kontaktet leder i Vestheim velforening, Egil Rygg.

Ønsker mer aktivitet

- Poenget er at området blir brukt, hele året. Om kostnaden er større nå, blir den mindre med tanke på vedlikehold. Man må kunne tilgodese barna dette etter å ha lagt beslag på løkka to ganger, sier Bø-Erevik.

Egil Rygg vil lodde stemningen før velforeningen foretar seg noe, og skal høre med beboere på Torset hva de ønsker.

- Vi legger gjerne lapper i postkassene, og forsøker å samle folk her et sted for diskutere det.

Han setter pris på initiativet og engasjement til Bø-Erevik:

- Er det et bredt ønske om det, så kan det være et alternativ. Jeg har bare god erfaring med kunstgress som trener i idrettslaget, så dette vil kunne gagne aktiviteten her og bygge opp noe positivt.

Kan vurderes utifra kostnad

Idar Goa har mottatt noen henvendelser om kunstgress, men også henvendelser fra dem som ønsker at banen tilbakeføres med naturgress. I kommunens avtale med entreprenøren, står det at banen skal opparbeides med naturgress. Goa har allikevel bedt entreprenøren om å gi en pris på eventuelt kunstgress.

- Anlegget ferdigstilles i løpet av juli, så her er det greit å være noen uker i forkant med ting. Dersom vi får en henvendelse fra velforeningen, så kan dette vurderes. Men så lenge penger er involvert må det tas en intern runde med lederne i avdelingen, for dette er ikke budsjettert, og jeg har ikke mottatt kostnadsestimat ennå, oppsummerer han.

- Beste alternativ

Bø-Erevik medgir at han har snakket med noen naboer som ikke ønsker seg kunstgress:

- Argumentene til en er at det ikke er pent å se på, og han ønsker seg duften av nyslått gress. Han andre er skeptisk til det miljømessige med tanke på plastbitene som har vært i slike dekker rundt omkring tidligere.

Likevel synes han at fordelene utveier eventuelle ulemper.

- Jeg, personlig, liker også naturgress bedre, men det har gått flere uker mellom hver klipp, og den har vært slurvete rundt målene, som ikke har vær flyttet unna. Og nye kunstgressbaner bruker sand eller lignende, heller enn plastikk.

Bø-Erevik ser det som en vinn-vinn å få tilbake en bane som kan brukes året rundt og skape nytt liv med masse barn som leker ute i stedet for å sitte inne.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...