– Jeg har spilt fotball syyyykt lenge!

Den aller første sesongen. Fotballsko på beina. Kriblingene i magen. Endelig.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2018 kl 09:05

– Skal jeg si deg en ting? Viss det er en fotball fremfor meg så løper jeg kjempefort!
Seks år gamle Eirik Eikeland gliser sitt bredeste glis. Jeg har allerede i mitt stille sinn notert meg pluss i margen for draktvalget. United-trøye.

Han tar sats videre. Rundt ham vrimler en hau av andre gutter som endelig er gamle nok til å spille på et ekte fotballag.

– Jeg har spilt fotball syyyykt lenge! Et halvt år! sier fem år gamle Julian Skjæveland og spretter i været med samme effekt som en sprettball.

– Liker dere fotball da?

– JAAAAAAA!!!!!

– Det er det kjekkeste som finnes, supplerer kompisen Milian van der Weele.

Når jeg spør ham hvor gammel han er viser han frem fem fingrer og myser litt med øyene.

– Hva er favorittlaget?

– Real Madrid, kommer det rungende tilbake. Det ser ikke ut som Milian lar seg distrahere spesielt over at han har liverpooldrakt på seg idet han gir svaret.

– Hva er gøyest da?

– Å få gjøre masse forskjellige triks! Vil du se?

Før jeg rekker å svare er Julian allerede i gang. Bak i bena henger Milian i liverpooldrakten han kan vokse seg inn i. De ler. Spøker. Koser seg og sparker ballen rett inn i den gråe skilleveggen. En vegg som forresten er sykt spennende å utforske, spesielt når trenerne skal fortelle hva neste øvelse er.

Ballen finner veien min retning igjen, og gutta lander leende hulter til bulter og delvis oppå hverandre fremfor meg.

– Hva skal dere bli når dere blir store, da?

– Fotballspiller! Selvfølgelig! Jeg har jo øvd et helt halvt år hjemme allerede, sier Julian.

– Vet du at jeg skal være våken til halv ni i kveld å se noe kjekt på TV? Milian slår øyene opp som om han selv er overrasket over det som kommer ut av sin egen munn.

– Det blir kjempekjekt! fortsetter han særdeles begeistret.

– Dere som er fotballgutter - vet dere hva offside er for noe da?

– Ja. Det er engelsk. Og det betyr fotball, kontrer Julian kjapt mens han prøver å lande ballen fra hendene og ned på låret og opp igjen.

Bak dem på venstre side går ene spilleren etter den andre på RIL fotball G06 musestilt rundt kjeglene med tunga konsentrert ut av munnen. Noen teller høyt. Her er det konkurranse på gang. Det er om å gjøre å få mest poeng. På andre siden er derimot støynivået betraktelig høyere. Slik det skal være. Her er det fotballkamp på gang, tre mot tre og med vant rundt banen.

– Hit, hit! roper ene gutten og vifter febrilsk med hånden. Ballen kommer hans retning. Han spiller et kjapt veggspill med vantet og ser seg om etter medspillere. Etter litt klabb og babb finner ballen veien i mål. Jubelropet er like febrilsk som da jeg stod i sofaen under VM i 1998. Den gang Norge faktisk vant landslangskamper. Til og med mot Brasil. Jeg ler. En femåring tar sats fra vantet, svever gjennom luften i et stort byks og lander i et perfekt telemarknedslag med et victory-tegn i hver hånd.

– Snakk om idrettsglede, sier jeg smilende til meg selv før en ball dabber ned ved siden av meg. Og like bak den kommer fem år gamle Eben Thoresen Meling. Jeg har allerede rukket å stifte bekjentskap med lillebroren som fyker stabbende rundt i helsett av Real Madrid med Ronaldo på ryggen. Utadvente og blide gutter, begge to.

– Det kuleste jeg vet er å skyte høyt!

Han tar sats og fyrer av ballen en gang til, før han står med trillrunde øyne og betrakter eget arbeid idet ballen daler ned igjen.

– Da jeg var der borte, så skøyt jeg ballen rett i mål! Om du så det eller? spør han og peker på den lille banen med vantet.

Jeg nikker. Ler. Og gir ham en high five.

– Spiller du mye fotball?

– Vi pleier å spille en del i barnehagen.

– Og du vil bli fotballspiller?

– Neeeeeei. Trener, tenker femåringen høyt.

– Det er sykt kjekt med fotball, men litt dumt når de andre scorer mot oss... sier han på vei tilbake etter å ha hentet ballen igjen.

– Vi lærer mye her og vi trener og vet du at pappa skal fikse den radiostyrte bilen min når vi kommer hjem i dag?

Eben har vært tålmodig og brukt flere minutter sittende på kunstgresset med journalisten når han aller helst vil sparke fotball med de andre. Det kribler i bena etter å få løpe litt igjen.

– Hva er det beste laget?

– Det beste laget er dette! Jeg liker å spille i Randaberg, gliser han skøyeraktig.
Superspark: Julian Skjæveland tar sats og sparker til ballen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...