Halset rundt Hålandsvannet

I ettermiddag og tidlig kveld arrangeres Hålandsvannet halvmaraton, i tillegg til 7-kilometersløp og 21 kilometers turmarsj. Stavanger friidrettsklubb, eller Spirit, som de liker å kalle seg, er den entusiastiske arrangøren.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2019 kl 20:21

Arrangøren lokket med medalje og kaker i mål, musikk og god stemning, pokaler til de beste, og kanskje også fint vær. Det kan kjapt konstateres at de innfridde alle lovnader, med et solskinnsfylt startområde i ettermiddag.

Klokken 17:40 gikk startskuddet for 7-kilometersløpet, og klokken 18:00 satte deltakerne i halvmaratonet avgårde. Da var det ikke en gang to minutter igjen før vinneren på 7 kilometer, Frew Zenebe Brkineh, hadde rundet Hålandsvannet og var over sluttstreken. Ettersom stien rundt Hålandsvannet er ganske nøyaktig 7 kilometer, må halvmaratonløperne gjøre det samme tre ganger.

– Hverdagsløp for hverdagsfolk

Einar Sandal, som er sportslig leder i arrangørklubben Spirit, forklarer at de har valgt å holde arrangementet på mandager siden det er mange løp å konkurrere med i helgene.

– Dette er et hverdagsløp for hverdagsfolk, smiler han.

Selv om han er trener for Ørjan Grønnevik, holder han en sterk knapp på Frew Zenebe Brkineh til å vinne dagens halvmaraton.

– Han får nok litt bank, ja. Brkineh har sjelden vært dårligere enn nummer 5 i NM på 10.000 meter, og Grønnevik er ikke helt inne i treningen ennå. Nå er han på 140 kilometer med løping i uka, men må opp i 200 kilometer.

Av kvinnene holder han en knapp på Christina Toogood.

– Hun tok bronse i NM på 1.500 meter, og var med i NM i terrengløp nå på lørdag. Hun er veldig god, sier Sandal.

Nærmere 600 løpere

Omtrent 400 deltakere er påmeldt til 7-kilometeren, og 170 er påmeldt til halvmaratonet. På sistnevnte har ikke Sandal så mange klare favoritter.

– Det er helt åpent der. Hilde Dahl Håland, som kom på fjerdeplass i fjor er den sterkeste løperen som er påmeldt i kvinneklassen i år, bemerker han.

– Må komme igang igjen

Ved startlinja for halvmaratonet står Jørn André Carlsen, ikledd treningsjakke hvor det står Gjesdal IL.

– Det er bare fordi jeg er forelder, og med i trimgruppa der, sier han og indikerer at han løper sånn passe moderat.

Det er første gang han er med i Hålandsvannet halvmaraton, men femte gang han prøver seg på distansen i det hele tatt.

– Under 1.55 er målet, for det er det personlige rekorden så langt, smiler han.

Litt bortenfor står Kristin Veen Bethuelsen og Maria Slettebø og kan se ut som de hører på musikk i øretelefonene for å få opp puls og motivasjon.

– Ha, nei, det er lydbok jeg hører på, ler Bethuelsen.

Det er hennes første halvmaraton, og Slettebøs andre.

– Jeg har akkurat fått unge, så nå vil vi komme igang igjen, forklarer Slettebø om motivasjonen deres for å stille til start.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...