Solidaritetssøndag

Søndag er det duket for årets TV-aksjon til inntekt for Kirkens Bymisjon.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

LEDER: I år går inntektene fra tv-innsamlingen til arbeid med å skape møtesteder som motvirker utenforskap, redder liv og forbedrer livskvalitet, og til å skape et mer inkluderende samfunn.

TV-aksjonen har lange tradisjoner. Den årlige, riksdekkende innsamlingsaksjonen til veldedige formål har blitt arrangert siden 1974 i et samarbeid mellom NRK og utvalgte organisasjoner. Fra første aksjon i 1974 og frem til 2016 hadde TV-aksjonen samlet inn omtrent 8,81 milliarder kroner.

Flyktningerådet og Kirkens Nødhjelp er de organisasjonene som har hatt TV-aksjonen flest ganger. I år går pengene til Kirkens Bymisjon. Det oransje skjerfet, aksjonens symbol, har den siste tiden vært godt synlig i sosiale medier og i norsk presse.

Den årlige TV-aksjonen er noe å være stolt av. Mye har skjedd siden oppstaren på 70-tallet, da NRK var eneste TV-kanal og alle som så fjernsyn måtte følge med på aksjonen enten de ville eller ikke. Nå finnes det mange innsamlingsaksjoner som foregår via fjernsynssendinger, men NRKs store TV-aksjon står fortsatt i en særstilling.

Ta godt i mot bøssebærerne søndag ettermiddag, enten det er femteklassinger i Rennesøy eller ungdom eller voksne som retter innsamlingsbøsse mot deg i Randaberg og Kvitsøy.

Det viktigste er ikke nødvendigvis hvor mye en gir, men alle kan gi ut fra det egen privatøkonomi tåler.

Kirkens Bymisjon har arbeidet for en bedre og mer rettferdig hverdag i norske byer siden 1885. Hver og en av oss kan gi vår støtte til dette en søndags ettermiddag i høstmørket.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...