Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Snart synges julen inn i Randaberg kulturscene

MANNSKOR: Både Randaberg Mannskor og Randaberg Yngre Mannskor deltar på den store konserten. Foto: Privat Foto: Privat

Cirka 130 aktører står på scenen når Randaberg synger julen inn i Varen 15. desember.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Tidligere ble «Vi synger julen inn» arrangert på forsamlingshuset. Det satt vi og snakket om på hytta mens vi spiste pinnekjøtt i påsken, og så endte det med at jeg og min svigerinne, Gunnlaug Gilje Svela, bestemte oss for å få til et slikt arrangement, forteller David Tunsberg Petterson.

Både Gunnlaug og David har bakgrunn fra forsamlingshuset, men denne gang bestemte de seg for at de ville ha arrangementet i Varen Kulturscene, og det er leid inn musikere og profesjonelt lyd- og lysanlegg. Randaberg Lions Club har vært med på å støtte arrangementet for å få det gjennomført, og målet har vært å holde et lavt prisnivå på billettene.

ADVENTSSANG: Bård Halsne har nylig gitt ut en adventssang og blir med på å synge julen inn. Foto: Privat Foto: Privat

To generasjoner mannskor

- Det er veldig kjekt at så mange er positive og stiller opp på dette. Vi får omlag 130 aktører på scenen, veldig mange lokale kor stiller opp. Både Randaberg Mannskor og Randaberg Yngre Mannskor er med, forteller David.

Selv er han med i Randaberg Yngre Mannskor og forteller at det også blir et par sanger der yngre og eldre mannskorister synger sammen.

Gunnlaug Gilje Svela er dirigent for Randaberg Soul Children, ett av barnekorene som deltar på arrangementet. De har rundt 45 medlemmer fra 5. til 7. klasse.

GUTTESOUL: Soul Boys er et helt nytt konsept i Randaberg. Her øver de til jul. Foto: Privat Foto: Privat

- Soul Teens, med eldre korister, er også med. Og vi får med Randaberg barnekor, Minising og Grødem barnekor, og nystartede Soul Boys, forteller Gunnlaug.

Hun husker at hun i sin tid i Credimus og Grødem Gospel var med på å synge julen inn en rekke ganger, og hun gleder seg til den store konserten i Varen.

Øver hver for seg

Bård Halsne, som er aktuell med ny adventssang, og Bandskolen, er andre som har sagt ja til å bidra på konserten. I tillegg deltar Randaberg Musikkorps og tre solister fra Randaberg kulturskole.

- Vi håper å fylle opp alle de 450 setene i Varen, sier David Tunsberg Petterson. Randaberg Lions Club har sagt seg villige til å hjelpe til med transport for dem som har problemer med å komme seg til og fra konserten.

Gunnlaug Gilje Svela lover godt over én time med god julestemning i Varen. Martin Sunde stiller opp og streamer konserten til alle rommene backstage, slik at de som deltar på konserten får med seg det som skjer på scenen.

- Dette arrangementet har blitt en litt stor greie, og det synes vi jo er veldig kjekt, innrømmer Gunnlaug. Etter konserten blir det salg av kaker og kaffe i foajéen.

BARNEKOR: Flere av Randabergs barnekor blir med på å synge julen inn. Her er bilde fra en øvelse. Foto: Privat Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...