Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Slik så skoleveien på Goa ut i morges

I åttetiden i morges så det slik ut på Goa-elevenes sykkelsti langs Kyrkjeveien. I følge vegvesenet er sikkerheten til de myke trafikantene her ivaretatt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 12:42

Klokken var mellom 07.55 og 08.00 da Kjell Inge Gade filmet gravearbeidene på sykkelstien langs Kyrkjeveien nær Goa skole. Han hadde da kjørt sine barn til Goa skole.

– Jeg synes det er utrygt på skoleveien med arbeidene som foregår. Problemet ved mye av anleggsarbeidet som foregår langs veiene i Randaberg er at det pågår for fullt mens ungene er på vei til skolen, sier Gade.

I morges stod en traktor parkert på gang- og sykkelstien mens en gravemaskin på andre siden av sykkelstien gravde stein og jordmasser opp i hengeren.

– Tidligere har jeg sett tilsvarende arbeid langs Goaveien. I noen tilfeller har de hatt en mann som har stått bak og fulgt med på at det ikke har kommet syklister eller fotgjengere, men det så jeg ikke denne gang. Han i traktoren ser en vei, og han i gravemaskinen svinger fra side til side. Ungene må gå mellom gravemaskinen og traktoren. I verste fall kan det føre til at de går ut i veien, sier Gade.

Han forteller at det også stod et kjøretøy på gang- og sykkelstien nær undergangen ved Goa skole i morges.

– Jeg reagerer også på at det ikke er enkelt å finne ut hvor jeg skal melde fra. På kommunens nettsider er det ikke noen oversikt over gravearbeider og hvem som har ansvaret og skal kontaktes i forhold til arbeidene som foregår, sier han.

– Har vakt
Driftsleder Bjørn Terje Middelthon i entreprenørfirmaet Rygg Maskin AS mener at sikkerheten var vel ivaretatt under arbeidene deres på gang- og sykkelveien i morges. Han sier firmaet har gode rutiner for å ivareta sikkerheten.

– Vi har to vakter, en på hver side av arbeidene. Den ene er han som sitter i traktoren og ser fremover. I tillegg står det en vakt bak traktoren som stopper arbeidene dersom noen kommer over fotgjengerfeltet eller på den siden av gang- og sykkelveien, sier Middelthon.

Det er ikke lett å se noen vakt bak traktoren på videoen som Bygdebladet har fått av arbeidene på skoleveien, selv om Middelthon forsikrer om at han står der.

– Vi anser her at sikkerheten for de myke trafikantene er ivaretatt. Det er en vaktmann som står bak traktoren, og da er sikkerheten ivaretatt, sier byggeleder for prosjektet Kristoffer Teigland i Statens vegvesen, som er oppdragsgiver for arbeidene i Goakrysset.

Han innrømmer at vakten ikke ses på videoen, men insisterer på at det har vært en vaktmann der.

– Vi baserer oss ikke bare på videoen, men på hva vår entreprenør forteller oss, sier Teigland.

Kjell Inge Gade sier han verken så noen som holdt vakt da han kjørte barna til skolen eller på vei hjem da videoen ble tatt opp.

Leserne oppfordres til selv å se videoen i saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...