Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Skolen er utsatt på ubestemt tid

GRØNTOMRÅDE: Neste år skal Randaberg kommune bruke 350.000 kroner på å opparbeide skoletomten i Varen til et grøntområde. Skolebygging blir det ikke før etter 2022. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Byggetrinn to ved Harestad skole er ikke tatt med i økonomiplanen for Randaberg for årene 2019 - 2022. I stedet får Harestad penger til vedlikehold og ny administrativ stilling.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Fellesforslaget til budsjett 2019 og økonomiplan 2019 - 2022 fra Ap, Krf, Sp, MDG og Venstre ble 13. desember vedtatt i kommunestyret i Randaberg. I vedtaket legges det til grunn at gamle Harestad barneskole beholdes inntil videre.

Det bevilges 5 millioner kroner til nødvendig vedlikehold og opprusting av ventilasjonsanlegget, og det bevilges 350.000 kroner neste år for å opparbeide et grøntområde på tomten der Harestad skole byggetrinn to en gang i fremtiden skal bygges. Det skal gjøre skolegården større for elevene ved Nye Harestad og gi nærområdet et grøntområde.

I tillegg får gamle Harestad en ekstra administrativ ressurs i form av en halv stilling i skoleadministrasjonen.

Kantinedrift og leirskole

Det legges opp til at Harestad skole får 350.000 kroner i 2019 og 700.000 kroner i hvert av årene fra 2020 - 2022 til kantine ved Harestad nye skole. Stillingen i kantinen skal høre inn under kulturetaten slik at den også kan benyttes til arrangementer i Varen kulturscene.

Goa skole og Grødem skole får 350.000 kroner neste år og 560.000 kroner de tre påfølgende årene til kantinedrift. Flertallet ønsker at kantinen skal tilby elevene enkel, sunn og næringsrik mat til en billig penge.

Kommunestyret ber skolene øremerke 2000 kroner per elev i 8. klasse til leirskole eller lignende tilbud. For 2019 gis det en ekstrabevilgning på 300.000 kroner slik at elevene på Harestad skole også får leirskole på 8. trinn.

Harestad skole hadde tatt leirskolen ut av sitt budsjett for dette skoleåret for å spare penger.

Styrker eldreomsorgen

Hjemmesykepleien styrkes enda mer i forhold til rådmannens forslag. I 2019 er det bevilget 400.000 kroner ekstra, med 704.000 kroner ekstra i 2020.

Randaberg Helsesenter, Sunnhetsgrenden, som skal gi Randaberg nye sykehjemsplasser, er forsinket og blir ikke ferdig før i slutten av 2019. Derfor mener kommunestyrets flertall det er viktig med en ekstra styrking av hjemmesykepleien for å ivareta kommunens eldre og pleietrengende.

Det skal også installeres takheiser på rommene i det nye sykehjemsbygget ved Randaberg Helsesenter, noe det er satt av en halv million kroner til i 2019. Takheisene, som brukes ved forflytting av bevegelseshemmede, gjør arbeidet mindre belastende.

Ekstra vedlikehold

Flertallet vil opprette en ny stilling som driftsingeniør på avdeling eiendom. Stillingen skal sørge for systematisk vedlikehold, ha bestillerkompetanse og øke driftspotensialet.

I budsjettet til flertallet er det også satt av 1,2 millioner kroner ekstra til vedlikehold av kommunale bygg hvert år fra 2019 til 2022.

I 2019 er det satt av 250.000 kroner til forskjønnelse og utvidelse av Randaberg kirkegård. Det er også lagt inn penger i økonomiplanen til innvendig renovering av Randaberg kirke, 750.000 i 2020 og 2,5 millioner i 2021.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...