Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Skjønner lite av nytt avslag til bruksendring

Robert Håland i Europris på Randaberg møtte en del av politikere i hovedutvalget for nærmiljø og kultur i fjor høst vedrørende bruksendringen han ønsker i denne bygningen i Randabergveien 333. Han så muligheter etter at Ap stemte ja til dispensasjon, men han skjønner lite etter at flertallet, inkludert Ap, i fylkesutvalget sa nei i forrige uke. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Robert Håland får ikke lov til å lage visningsrom i Europris Randaberg etter at også fylkesutvalget har sagt nei til bruksendring i Randabergveien 333.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det var tirsdag i forrige uke at fylkesutvalget sa nei til at Randaberg kommune kan gi dispensasjon fra regionale regler om bruksendring fra industri til detaljhandel i Randabergveien 333.

Høyre og Frp stemte for å gi dispensasjon.

Dette gjelder Europris Randaberg sin søknad om bruksendring sånn at dagens butikk kan bli 540 kvadratmeter større.

Nei til Europris

I slutten av januar i år ble det ja til bruksendring med sju mot fire stemmer i hovedutvalget for nærmiljø og kultur (HNK). Arbeiderpartiet stemte med Høyre og Frp for Robert Raustein (Frp) sitt forslag som la vekt på fordelen ved å gi dispensasjon ved at det vil gi flere ansatte, satsing på nullutslippsbiler, tilrettelegging for universell utforming av butikken, potensielt flere besøkende til Randaberg og redusert handelslekkasje.

Siden dette handler om dispensasjon fra regler i Regionalplan Jæren 2013 - 2040, må fylkeskommunen være enig.

Et sånt samtykke ble ikke gitt i fylkesutvalget og Europris står fortsatt på stedet hvil.

Utnytter muligheter

- Saken er snodig, sier Robert Håland, som er skuffet over enda et avslag. Han fortsetter:

- Arbeiderpartiet stemte ja i hovedutvalget, men sier nei i fylket. Snodig fordi jeg trodde jo at de snakker sammen.

Begrunnelsen for å si nei til dispensasjon er at detaljhandel i Randabergveien 333 vil konkurrere med sentrumsutviklingen i Randaberg. Det er et argument Robert Håland har lite til overs for.

- På næringsområdet litt lenger sør for meg har Rema 1000, Plantasjen og en interiørbutikk fått lov til å etablere butikk, og Felleskjøpet skal komme.

- Da Felleskjøp-bygget var aktuelt var jeg i møte med kommunen med tanke på etablering, men det var uaktuelt fordi det ikke skal være detaljhandel i det området. Når det gjelder trafikk, er det større utfordringer på næringsområdet enn hos dagens Europris. På næringsområdet er det mange bedrifter, deriblant tungtrafikk, som skal inn og ut på Randaberg via ett kryss. Jeg er for at alle skal få etablere seg der de ønsker, men vi må jo få utnytte mulighetene som finnes her i bygda, sier Håland.

Visningsplass

Robert Håland er fra Randaberg og vil drive butikk i kommunen. Han har ikke tenkt å flytte til andre steder fordi han blir nektet dispensasjon nok en gang.

- I sentrum kommer det et nytt bygg som er mindre enn det jeg har i dag, og som attpåtil ikke har noe uterom eller parkering. Jeg skal ikke bygge noe mer i Randabergveien 333, men spør kun om å få lov til å ta i bruk bygningen som allerede er der. Jeg skal heller ikke utvide varesortimentet, men trenger mer plass til å presentere det jeg selger på en bedre måte, sier han.

Feil sammenligning

Rådmann Magne Fjell sier at næringsområdet ved Randabergveien og tomta der Europris i dag holder til ikke kan sammenlignes.

- Kommunen forholder seg til grunneiere. Grunneier på næringsområdet har hatt møte med kommunen og fått tillatelse til å bygge et konsept for Felleskjøpet som passer med de reglene som gjelder for det området. Tomta der Europris holder til er ikke en gang regulert, og Robert Håland er ikke grunneier, så det blir ikke riktig å sammenligne de to områdene.

- Felleskjøpet har vel også detaljhandel?

- Grunneier har fått en tillatelse til et konsept innenfor gjeldende regulering og må forholde seg til det, svarer Magne Fjell og forholder seg til at saken nå har fått en løsning i fylkesutvalget.

Nektes dispensasjon igjen: Robert Håland synes det er rart at Randaberg kommune kan tillate for eksempel Felleskjøpet, Rema og Plantasjen på næringsområdet ved Randabergveien, mens han selv nektes å ta i bruk en eksisterende bygning like ved for å oppdatere butikken sin. … Foto: Sigbjørn Berentsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...