Skaper leseglede hos elevene

Ivrige: Tomas (t.v.) og Daniel har plukket ut noen bøker de vil lese på biblioteket. Kompisene satser på å lese 55 bøker hver i løpet av lesekampanjen. Foto: Ingvild Olaussen

På tirsdag var elever fra Vikevåg skule på biblioteket for å velge ut bøker til leseaksjonen Sommerles.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Jeg tror jeg skal klare å lese 55 bøker i sommer, smiler Daniel.

– Og jeg skal klare å lese like mange bøker som Daniel, sier Tomas.

Kompisene sitter i en sofa på Rennesøy folkebibliotek med en bok hver i fanget. Tomas leser «En liten katt», men forteller at han synes det er kjekkest å lese bøkene i «Operasjon»-serien om detektiver på forskjellige oppdrag.

Daniel leser en morsom og surrealistisk bok om venneparet Jakob og Neikob, som er veldig forskjellige.

– Den handler om to venner. Jakob sier ja til alt, mens Neikob sier nei til alt, forklarer Daniel.

Digital lesekampanje

Sammen med resten av elevene i klasse 2b og 2c på Vikevåg skule var Daniel og Tomas på besøk hos Rennesøy folkebibliotek på tirsdag for å markere starten på Sommerles.

Dette er en digital lesekampanje for alle barn fra første til sjuende klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

Barna lager en profil på nett, registrerer alt de leser og får poeng for hver leste side. I tillegg får de tilgang til en spesialskrevet fortelling og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen. I år er det historien «Asbjørn og Astrid i verdensrommet», skrevet av Mari Moen Holsve, som er leseaksjonens fortelling.

I tillegg til at de får poeng for antall leste sider, kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og premier som kan hentes på biblioteket.

Lesehest: Sofie leser mye selv, og tar alltid med en bok i sengen før hun legger seg eller når hun skal ut å nyte sola. Foto: Ingvild Olaussen

Lesehester

Anders er sikker på at han kommer til å lese seg opp til mange poeng i løpet av sommerferien.

– Jeg skal lese 5000 sider! Men det blir kanskje litt vanskelig, siden jeg ikke kan gjøre noe annet enn å lese da, smiler han, og fortsetter:

– Jeg tror jeg klarer å lese 90 bøker. Nei, 80. Nei, 64. 64 bøker skal jeg klare å lese.

Sofie har funnet seg boken «Johannes Jensen føler seg annerledes». Hun er en ivrig lesehest, og har lest andre bøker i «Johannes Jensen»-serien.

Andreklassingen er veldig glad i å lese, og satser på å komme seg gjennom 200 bøker i løpet av leseaksjonen.

– Jeg leser veldig mye selv. Jeg leser ute når det er fint vær og på sengen før jeg legger meg. Det kjekkeste er å lese bøker som er litte grann skumle, sier hun.

Populær lesekampanje

1. til 7. trinn på Vikevåg skule deltok på Sommerles for første gang i fjor. Lesekampanjen var veldig populær i kommunen.

Barna fra Rennesøy som deltok i 2017 leste til sammen 44.738 sider og 457 bøker. Blant dem var Vegar Qverneland Åsheim, som på egenhånd leste 4209 sider i 28 bøker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...